Η έννοια της ελευθερίας

Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά, τα οποία, αν μη τι άλλο, προβληματίζουν όλο και περισσότερο κόσμο γύρω από την πραγματική έννοια της ελευθερίας. 
Περιστατικά, τα οποία είτε άμεσα είτε έμμεσα, αφορούν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Παρατηρείται, λοιπόν, ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο και χαρακτηρίζει την θέση και την νοοτροπία ενός ολόκληρου πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. 
Αυτό το φαινόμενο αφορά στην επιλεκτική και σαφέστατα υποκειμενική στάση διαφόρων παραγόντων απέναντι στο Κίνημά μας. 
Μια στάση, η οποία δείχνει τον αληθινό καταπιεστικό και αντιπλουραλιστικό χαρακτήρα των διαφόρων μορφωμάτων του καθεστώτος.
Υποτίθεται ότι στην δημοκρατία η ισονομία, η παροχή ευχέρειας λόγου και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι κατοχυρωμένες.  
Έπρεπε να εισέλθει στην Βουλή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να διαπιστωθεί ότι...
 


ουσιαστικά ποτέ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Όχι μόνον δεν συμβαίνει, λοιπόν, αλλά η μονόπλευρη παρουσίαση -με αρνητικό χαρακτήρα πάντοτε-, η παραπληροφόρηση και η λασπολογία αποτελούν τον μόνιμο συνοδό των τεκταινομένων που αφορούν στο Κίνημά μας. «Ανθρωποειδή», «αποβράσματα», «ντροπή του ανθρωπίνου γένους», «κοινοί ποινικοί», «υπόδικοι», «συμμορία», «μαχαιροβγάλτες», «δολοφόνοι», «υπάνθρωποι», είναι ορισμένες μόνο από τις εκφράσεις, οι οποίες έχουν ειπωθεί για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τα μέλη και τους ψηφοφόρους της.
 Άλλες, πάλι, υποστηρίζουν να πεθάνουν όλα τα μέλη και οι ψηφοφόροι μας (Μποφίλιου), και δεν τρέχει τίποτα. Το γηραλέο «τοτέμ» της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος (ο υμνητής του Ενβέρ Χότζα), μας χαρακτηρίζει «αντεθνική οργάνωση» και αυτό θεωρείται φυσιολογικό. 
Το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο Τσίπρας μιλά, εκ του ασφαλούς, για «τζάμπα μάγκες» κι αυτό θεωρείται νηφάλια πολιτική άποψη και εμπεριστατωμένος κομματικός λόγος.
Όταν το Κίνημά μας απαντά σε κάποιες από τις θρασύδειλες και προκλητικές αυτές δηλώσεις, τότε αυτομάτως οι δικές μας δηλώσεις χαρακτηρίζονται ως «παραλήρημα», «πρόκληση», «κήρυγμα μίσους» κλπ. Και αν τα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι λογικό να μας λοιδορούν, ακριβώς επειδή εξυπηρετούν τα καθεστωτικά συμφέροντα, τα οποία Εμείς καταπολεμούμε με την πολιτική μας δράση, αυτό που πραγματικά αηδιάζει είναι η κρατική τηλεόραση και η άθλια συμπεριφορά της απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 
Η κρατική τηλεόραση υποτίθεται πως έχει δημόσιο χαρακτήρα και εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρο γι’ αυτήν. Ανάμεσά τους και οι εκατοντάδες χιλιάδες  ψηφοφόρων του Κινήματος. Και όμως, ο τρόπος προβολής των θεμάτων που αφορούν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν παρουσιάζεται με την μορφή είδησης, αλλά ως υποκειμενική θέση και προσωπική άποψη των υπευθύνων που χειρίζονται τα δελτία ειδήσεων. Και, φυσικά, η θέση αυτή είναι σαφέστατα αρνητική εναντίον μας, φτύνοντας ουσιαστικά κάθε έννοια αντικειμενικότητας, την οποία -υποτίθεται- θα έπρεπε να έχει ένα δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση.
Τόσο τα προαναφερθέντα, όσο και πολλά ακόμη περιστατικά, δείχνουν τον ξεκάθαρα υποκειμενικό χαρακτήρα της έννοιας «Ελευθερία» ανάλογα με το ιδεολογικό πρίσμα, με το οποίο την αντιλαμβάνεται κάποιος. 
Η ελευθερία λόγου και έκφρασης καθορίζεται από τους εκάστοτε ισχυρούς και γι’ αυτό άλλωστε μονοπωλείται απ’ αυτούς. Ελευθερία για τους αστούς και τους μαρξιστές κατηγόρους μας είναι η ασυδοσία, η εξυπηρέτηση πλουτοκρατικών συμφερόντων, η ταξική ισοπέδωση. 
Είναι η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, η μονόπλευρη αρνητική αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η διαστρέβλωση κάθε έννοιας έντιμης πληροφόρησης και ισόνομης αντιμετώπισης των Ιδεών. 
Είναι το άσκοπο, αντιφυσικό, ανθελληνικό, αντιλαϊκό και φθηνό ατομικιστικό «δικαίωμα» να κάνει ο οποιοσδήποτε ό,τι θέλει, μην υπολογίζοντας καθετί το ιερό και όσιο, το οποίο αφορά στην Ιστορία και την Πίστη αυτού του Τόπου κι αυτού του Λαού.
Αυτή, ακριβώς, η ελευθερία τους είναι η δική μας σκλαβιά, είναι η αλυσίδα που εξασφαλίζει την συνέχεια της παρακμής, της διαφθοράς, της ηθικής κατάπτωσης, της εθνικής υποδούλωσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης. 
Γιατί για Εμάς τους Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, οι οποίοι προσπαθούμε να αποτελέσουμε το πρότυπο του Συνειδητοποιημένου Έλληνα στην εποχή της πλήρους ασυνειδησίας, η έννοια της Ελευθερίας έχει ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Ελευθερία, για Εμάς, είναι η τήρηση κάθε φυσικού νόμου, είναι το να βρίσκεσαι σε πλήρη συμφωνία με το είδος σου, είναι το να ταυτίζεσαι ουσιαστικά με τις θετικές πτυχές του παρελθόντος, προκειμένου να κατανοήσεις το παρόν και να πορευθείς Δημιουργικά, Ευεργετικά και Ενεργητικά για το Μέλλον. Ελευθερία σημαίνει το βαρύ Καθήκον να υπερασπίζουμε την Εθνική μας Αυτοτέλεια και να προάγουμε την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Ακόμα πιο πολύ, Ελευθερία σημαίνει η γνώση, η συνειδητοποίηση και η πρακτική εφαρμογή αυτού του Καθήκοντος. Ελευθερία για Εμάς τους Χρυσαυγίτες είναι η ενσυνείδητη αποδοχή της Πειθαρχίας, της Ιστορικής Αλήθειας και της Κοινωνικής Συνεργασίας, στα πλαίσια ενός Εθνικού Λαϊκού Κράτους. Όλα αυτά, χάριν ενός Υπέρτερου Ιδανικού, το οποίο συνενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του Λαού μας σε μια κοινή προοπτική, προσανατολίζοντας και νοηματοδοτώντας ανάλογα την ζωή μας, υπερβαίνοντας το όποιο ατομικό μας πεπρωμένο. 
Αυτό το Ιδανικό, για Εμάς τους Χρυσαυγίτες, είναι η προάσπιση της διαφορετικότητάς μας και η προαγωγή της ιδιαίτερης και μοναδικά υπέροχης πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας μας, μέσα στην ροή του χρόνου. Εξακοντίζοντας, λοιπόν, την πρόκλησή μας στ’ αστέρια, κηρύσσουμε την ΠΙΣΤΗ σ’ αυτό το Ιδανικό, δίνοντας την δική μας ερμηνεία στην έννοια της Ελευθερίας.  

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ