Δρομολόγια φόβου για τους οδηγούς του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη - Τροποποιούνται δρομολόγια εξαιτίας επιθέσεων από γύφτους

Πρόσφατα οι οδηγοί του ΟΑΣΘ προχώρησαν σε εκτροπή του δρομολογίου στα λεωφορεία της γραμμής "Λαχαναγορά - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός (9)", αφήνοντας εκτός συγκοινωνίας τον τσιγγάνικο οικισμό "Αγία Σοφία".
Η εκτροπή αποφασίστηκε από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών από συμμορίες οι οποίες δρούσαν ανεξέλεγκτα εναντίον των αστικών και όσων αυτά μετέφεραν.
«Στις 15 του περασμένου Οκτωβρίου, περίπου στις 10 το βράδυ, στην είσοδο του οικισμού, πολυμελής ομάδα νεαρών γύφτων, ανάγκασε το...




λεωφορείο να σταματήσει, κλείνοντάς του το δρόμο. 
Στη συνέχεια, προχώρησαν σε επιδρομή - κατάληψη του λεωφορείου και επιτέθηκαν στο μοναδικό επιβάτη που βρισκόταν εκείνη την ώρα πάνω στο αστικό και, αφού τον γρονθοκόπησαν -πέραν των ύβρεων και των χυδαίων εκφράσεων που χρησιμοποίησαν- τον λήστεψαν, αφαιρώντας ό,τι είχε πάνω του», εξιστορούν στον Αγγελοφόρο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. 
Ο Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνει ότι, λόγω των τελευταίων δυσάρεστων και άκρως επικίνδυνων γεγονότων εις βάρος επιβατών, οδηγών και λεωφορείων, που συμβαίνουν πλέον σχεδόν καθημερινά στην περιοχή πέραν του ΚΤΕΟ και πέριξ του οικισμού "Αγία Σοφία", δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις του όπως επίσης και του Συνδικάτου Εργαζομένων, οι οποίες έχουν αποσταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, διαπιστώνει ότι η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.
Καθημερινά έχουμε έκνομες ενέργειες ομάδων νεαρών κατοίκων του οικισμού "Αγία Σοφία", που με απειλές, επιθέσεις κατά λεωφορείων, βιαιοπραγίες και ληστείες λυμαίνονται την περιοχή και διακυβεύουν την ασφάλεια των ανυποψίαστων επιβατών και την εύρυθμη λειτουργία της γραμμής Νο 9.