14 δισ. ευρώ ετησίως μας κοστίζει η διαφθορά

Ένα κράτος δείχνει το ποσοστό της διαφθοράς που το μαστίζει με βάση τον αριθμό των νόμων που έχει και στην Ελλάδα από το 1975 έχουν κατατεθεί 3.430 νόμοι, ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί 17.5000 ρυθμίσεις, 20.580 Προεδρικά Διατάγματα και 111.905 Υπουργικές Αποφάσεις. ...


 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε συνέδριο για την Διεθνή Διαφάνεια η διαφθορά στοιχίζει στους Έλληνες πολίτες ετησίων 14 δισ. ευρώ και δεν γνωρίζουμε αν σε αυτά περιλαμβάνονται και «παράπλευρες απώλειες», όπως η δυστυχία που επιβάλλεται στους Έλληνες αυτή την περίοδο με τα μνημόνια και τα συνεχή πακέτα μέτρων.
Πριν λίγες ημέρες τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών λέγανε ότι το κόστος του παρεμπορίου ανέρχεται στα 10 δις. ετησίως. Κοινώς ο Ελληνικός Λαός με μία κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα γλίτωνε απευθείας 24 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, μόνο και μόνο που θα έφευγαν από την κυβέρνηση οι συγκεκριμένοι κυβερνώντες και παράλληλα θα άδειαζε και η Ελλάδα από λαθρομετανάστες. Για να το κάνουμε τελείως "λιανά" που λέει και ο Λαός, αν η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε την χώρα και γλίτωνε το Ελληνικό κράτος αυτά τα 24 δισ. ετησίως, δεν θα χρειαζόντουσαν μέτρα!