ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πριν 92 χρόνια στις 31 Αυγούστου 1922 (14 Σεπτεμβρίου με το νέο ημερολόγιο) η κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, λίκνο του ελληνισμού για χιλιάδες χρόνια, παραδίδεται στις φλόγες. Λίγες μέρες πριν είχε ...

λυντσαριστεί από τον τουρκικό όχλο ο Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος. Χιλιάδες ψυχές, κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες, έπεσαν άγρια δολοφονημένοι από τους τσέτες του Κεμάλ. Μια ακόμα γενοκτονία καταγράφηκε ανεξίτηλα στη φυλετική μνήμη και κανένας ανθελληνικός «συνωστισμός» δεν μπορεί να τη διαγράψει.



Τιμώντας την Ιερή Μνήμη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου, Μητροπολίτη Σμύρνης. Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Β. Πατουλίδου.
Στη σεμνή τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Α. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος, συνοδευόμενοι από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μ. Τσακίρη. Εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής Π. Ζησιμόπουλος.



Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Θεσσαλονίκης και πλήθος εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων, ενώ απουσίαζε ο δήμαρχος της πόλης, που μάλλον δεν θεώρησε την εκδήλωση αρκετά σημαντική. Παρέα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης ήταν και ο δήμαρχος Συκεών – Νεαπόλεως, που δεν έκανε καν τον κόπο να ορίσει έστω έναν εκπρόσωπο.

Θλιβερή παραφωνία στην κατανυκτική ατμόσφαιρα αποτέλεσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προφανώς έκανε αγγαρεία και δεν δίστασε να προκαλέσει αρπάζοντας το μικρόφωνο από την τελετάρχη, για να πει τις γνωστές συριζαίικες σαχλαμάρες, εισπράττοντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από αυτούς που αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» και τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου, «συνωστισμούς».

 
Από την άλλη, εκδηλώθηκε ακόμη μια φορά η υποκρισία της μνημονιακής χούντας Σαμαρά που ψήφισε το ρατσιστικό ενάντια στους Έλληνες «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, με την εκπροσώπησή της από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ορφανό.

Ανακοίνωση Τ.Ο. Θεσσαλονίκης για την Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας Μικρασιατικού Ελληνισμού
Οι πολιτικοί απόγονοι των προδοτών, οι οποίοι «επιδιώξανε» την «αστικοτσιφλικάδικη ήττα» και την συνακόλουθη γενοκτονία χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αποτέλεσαν την θλιβερή παραφωνία στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της σημερινής εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανώς έκανε αγγαρεία, δεν δίστασε να προκαλέσει, αρπάζοντας το μικρόφωνο από την τελετάρχη, λέγοντας τις γνωστές συριζαίικες σαχλαμάρες περί εγκληματικής οργάνωσης, εισπράττοντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από αυτούς που αποκαλούν τα Σκόπια «μακεδονία» και τις Γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου, «συνωστισμούς».
Από την άλλη η μνημονιακή χούντα, που ψηφίζει τα ρατσιστικά νομοσχέδια εναντίον των Ελλήνων, εντελώς υποκριτικά εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Ορφανό και τις δηλώσεις του.
Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και θα συνεχίσει τον έντιμο πολιτικό αγώνα για μια Μεγάλη και προπαντός Ελεύθερη Ελλάδα. Θα πρέπει να συνηθίσουν οι κύριοι αυτοί να βλέπουν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, εκπροσώπους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που τους ψήφισαν, σε επίσημες εκδηλώσεις.