Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραδέχεται πως δημιούργησε το «Ποτάμι» με την ελπίδα να μην είναι η Χρυσή Αυγή τρίτη πολιτική δύναμη


Ο κάθε πολιτικός αρχηγός, που δημιουργεί ένα κόμμα, θεωρητικώς τουλάχιστον έχει κάποια ιδεολογία, κάποιο όραμα, κάποιο στόχο, είτε αυτά αντικατοπτρίζονται στην χώρα, στην ανθρωπότητα ή έστω στον εαυτό του. Άλλοι πολιτικοί πιστεύουν στον διεθνισμό, άλλοι στον φιλελευθερισμό, ...

άλλοι είναι ιδεαλιστές, άλλοι υλιστές και άλλοι (όπως οι πολιτικοί του «συνταγματικού τόξου» στην Ελλάδα) ομνύουν πίστη στη μίζα, την ρεμούλα, την κλεψιά, την απατεωνιά και τα ξένα συμφέροντα.
Το «Ποτάμι» είναι ένα κόμμα, με στενούς δεσμούς με το καθεστώς. Άνθρωπος του Σημίτη ο ίδιος ο ποταμάρχης, με καριέρα στο MEGA και απόψεις μονίμως διφορούμενες. Σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, επιτέλους μας αποκάλυψε ποιο είναι το δικό του όραμα, που τον οδήγησε να κάνει κόμμα, ποια είναι η κινητήρια δύναμη που τον σπρώχνει να προσπαθεί: «Και είναι σημαντικό να είναι το Ποτάμι τρίτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, για να μη δούμε τον εφιάλτη, τη Χρυσή Αυγή, να παίρνει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».
Είναι πρόδηλος ο πανικός στον οποίο βρίσκεται το σύστημα από την αδιαμφισβήτητη τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις, με διογκούμενα συνεχώς ποσοστά. Το πρόβλημα, όπως αποκαλύπτει ο Θεοδωράκης, είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Πριν την οριστική κατάρρευση του κλεφτο – ΠΑΣΟΚ, το ίδιο προβληματισμό είχε καταθέσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαιτώντας από τον Λαό να τον ψηφίσει (!) για να είναι αυτός τρίτος και όχι η Χρυσή Αυγή.
Ας μην αγχώνεται, όμως, ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε τα πρώην και τα νυν αφεντικά του, σε Μπομπολέικο και κλεπτοκρατία. Ο «εφιάλτης» τους θα γίνει πραγματικότητα και συντόμως ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος θα μεταβαίνει στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είναι εντολή του Ελληνικού Λαού. Η μόνη τους διέξοδος από τον «εφιάλτη» είναι να σχηματίσουν τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξευτελιστούν οριστικά στα μάτια του Ελληνικού Λαού, γεγονός που θα φέρει την Χρυσή Αυγή αυτοδύναμη, μετά από λίγους μήνες.