Το ΚΚΕ, τα... ρολά και η "Εντολή Σαμαρά"

Στην επίσημη ιστοσελίδα των τελευταίων σταλινικών υπολειμμάτων της Ευρώπης (ίσως και του κόσμου ολόκληρου…) διαβάσαμε την παρακάτω είδηση:


«Μενίδι: Εκδήλωση του ΚΚΕ το Σάββατο για τους Έλληνες και μετανάστες εργάτες
Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για Έλληνες και μετανάστες εργάτες διοργανώνει η ΤΟ Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στις 19.30 στο Μενίδι, στο Πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο Αχαρνών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Μπάμπη Βαΐου, υπεύθυνο της Επιτροπής Μεταναστών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου. Ο σοσιαλισμός είναι το δικό μας μέλλον».
Δύο σύντομες παρατηρήσεις:
1ον) Για μια ακόμα φορά, το ΚΚΕ στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής («Ενώνουμε τη δύναμή μας κατά του φασισμού»…), λες και αυτή κυβερνάει τη χώρα, αλλά για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, δε λέει κουβέντα. Τυχαίο; Δε νομίζω!
2ον) Επειδή δεν τσιμπάνε πλέον το σταλινικό δόλωμα οι Έλληνες εργαζόμενοι, το ΚΚΕ καλεί και τους ξένους, μήπως καλύψουν τα κενά (αλλά ούτε κι αυτοί τσιμπάνε…). Κι όλο πλησιάζει η ώρα να κατεβάσουν ρολά στο μαγαζάκι τους… Έστω και χωρίς «εντολή Σαμαρά»!