"ΜΙΚΡΗ" ΔΕΗ – "ΜΙΚΡΟΙ" ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ (ΠΟΥΛΑ – ΠΟΥΛΑ)

Όταν οι διάλογοι στην Βουλή ξεκινούν από την φράση: “Δεν μου λες, ρε Μ@Λ@Κ@..”η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γίνεται δημ(ι)οκρατία… 
(Αν και μερικές φορές, εξαρτάται, ποιος το λέει, σε ποιον απευθύνεται, γιατί μπορεί ναναι και δίκαιη ως προσφώνηση..) 
Οι καβγάδες για τη «μικρή ΔΕΗ» γίνονται και εκτός αιθούσης της Ολομέλειας.
Ένας τέτοιος καυγάς συνέβη και στο καφενείο της Βουλής την Παρασκευή το πρωί. Μιλάμε ...

για καβγά τρικούβερτο με απίστευτη ένταση (τόση που ακόμη και η φρουρά της Βουλής θέλησε να μάθει τι συνέβη) και με εκτόξευση βαριών ύβρεων.
Ο καβγάς άρχισε όταν ο Μιχ. Ταμήλος μπήκε καμαρωτός στο καφενείο και άρχισε να υπερηφανεύεται ότι έδωσε μια οξεία απάντηση σε όσους τον κατηγορούν πως έκανε σφάλμα που είπε ότι “το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.

«Δεν μου λες, ρε μ…, πόσες ώρες νομίζεις ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς ρεύμα;» του φώναξε ο παλαιός συνδικαλιστής (ήταν γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ι. Μανώλης.
Ο κ. Ταμήλος δεν τα έχασε και είπε: «Ε, τουλάχιστον για μία ώρα, άντε για δύο» και μετά από αυτό άρχισαν να τσακώνονται λεκτικά.

«Να μου πεις πού μένεις, να τηλεφωνήσω τώρα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να σου κόψει το ρεύμα, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» τον απείλησε ο κ. Μανώλης.

Ο κ. Ταμήλος είπε ότι μένει στο χωριό του στην Κόρη Τρικάλων και τους περιμένει. Είπε μάλιστα στον ωρυόμενο κ. Μανώλη ότι στο χωριό του το ρεύμα ήρθε το 1974, όταν ήταν 17 χρόνων, αφού πλήρωσε κάθε σπίτι 12.000 δραχμές. Και μετά απ’ αυτό άρχισαν και πάλι τα γαλλικά:

«Τώρα έχεις γεράσει και λες άλλα πράγματα, όταν ήσουν 18 χρόνων και κομμουνιστής τα έβλεπες διαφορετικά» του είπε ο κ. Μανώλης.
 «Οταν γεράσω, θα επιστρέψω στη φύση, θα αγοράσω μερικά φωτοβολταϊκά για να παράγω το δικό μου ρεύμα» ήταν η απάντηση του κ. Ταμήλου και η γενικότερη σύρραξη απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.


Υ.Γ.1: Είναι αλλιώς ρε παιδί μου όταν μιλάει το (αντι)συνταγματικό τόξο… Έχει μια ποιότητα σε αυτά που λέει, έχει επιχειρήματα, πολιτικό πολιτισμό. Όχι σαν τους “φασίστες”…

Y.Γ.2: Ε; 


Υ.Γ.3: Δεν μάθαμε ποτέ αν η φρουρά ήρθε μόνη της, από περιέργεια, ή αν τους έστειλε ο φρούραρχος, που τον έστειλε ο Δραγασάκης με τον Μεϊμαρ(άκη)… Αλλά με τέτοια θα ασχολούνται αυτοί τώρα; Είπαμε, αυτοί ήταν του (αντι) συνταγματικού τόξου, όχι ότι κι ότι… 


ethnikismos.net