Γιατί είναι μούφα η «πρόταση» Λαζαρίδη;

Γράφει ο Αντίοχος
Το μεγάλο κόλπο των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο και της «αριστερής παρένθεσης», προτείνει στον φον Αντωνάκη ο στενός συνεργάτης και συμβουλάτοράς του, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμφωνα με την   RealNews. Με το σκεπτικό, πως αν προκηρυχθούν οι εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής ...

προέδρου της δημοκρατίας τους, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει απ’ αυτές –και που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ- θα χρειάζεται μόλις 151 ψήφους για να εκλέξει νέο πρόεδρο. Χώρια ότι θα εκλέξει κι όποιον θέλει. Όμως, αν οι εκλογές προκηρυχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο (πριν από τις διαδικασίες εκλογής προέδρου) και τις κερδίσει η ΝΔ, δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμφωνήσει για πρόεδρο, ειδικά δε αν είναι και κάποιος κομμουνιστής (όπως αναμένεται). Αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνήσει για 4-5 μήνες, θα τα κάνει μαντάρα και όταν με το καλό έρθει ο Μάρτιος του 2015, η ΝΔ δε θα συναινέσει στην εκλογή προέδρου, κι εφόσον δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία των 180 βουλευτών (που σίγουρα δε θα υπάρχει…) να ξαναπάμε σε εκλογές και να γίνει η… μεγάλη επιστροφή.
Πολύ πονηρή η πρόταση, αλλά δεν πρόκειται να γίνει πράξη. Για πολλούς λόγους. Όπως:

1ον) Ο φον Αντωνάκης δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει οικειοθελώς την εξουσία ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

2ον) Εάν χάσει τις εκλογές, γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πάψει να είναι αρχηγός από το ίδιο βράδυ… και

3ον) Η κατοχική ψευτοκυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια πρωτοβουλιών, γιατί οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν «σταθερότητα» (για να ξεκοκαλίσουν το ψητό ανέτως…). Επίσης, δε θέλουν να εκθέσουν σε κίνδυνο διάλυσης το δεύτερο «άλογο» -τον ΣΥΡΙΖΑ- με το οποίο τρέχουν στην κούρσα για την καθυπόταξη της χώρας, γιατί μετά αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή και… ζήτω που καήκανε!

Συμπέρασμα: Μάλλον για τη δημιουργία σύγχυσης και εντυπώσεων διέρρευσε η συγκεκριμένη «πρόταση» (που κατά πιθανότητα δεν έχει γίνει, ούτε υπάρχει καν) παρά για να εφαρμοστεί. Οπότε, άνθρακες ο θησαυρός!