Δειλοί και Επικίνδυνοι


Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Πλήρη αδυναμία να απεμπλακεί από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει δηλώνει η στάση Πρωθυπουργού και δικαστικής τρόικα στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Η λοταρία που παίζεται στον Αρειο Πάγο τις τελευταίες εβδομάδες με την προφυλάκιση ή μη των εθνικιστών ...

βουλευτών, δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται εκτός πολιτικής πραγματικότητος.
Αυτό ομολογούν σε ιδιωτικές συζητήσεις στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η σκευωρία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου στήθηκε χωρίς στοιχεία και προξενεί μεγαλύτερη ζημιά από το όποιο όφελος φαντάζονταν. Σε δύο περιπτώσεις υποδείξαμε στον Πρωθυπουργό τρόπους για μια έντιμη υποχώρηση από την άδικη, παράνομη και παράλογη δίωξη εναντίον των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, πριν γελοιοποιηθεί οριστικά ο ίδιος και οι θεσμοί. Πρώτα, με την ομολογία Δένδια στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι δεν υπάρχει οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, και μετά με τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου.
Αλλά και οι εκλογές του Μαΐου προσέφεραν στον κ. Σαμαρά μια εξαιρετική ευκαιρία να δηλώσει στους εκλεκτούς συνομιλητές του ότι η θέληση του ελληνικού λαού είναι διπλά δεδηλωμένη, και κάθε δίωξη της Χρυσής Αυγής την ενδυναμώνει έτι περαιτέρω. Την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα την είχε κάνει, τα λόμπι δεν θα μπορούσαν να του πουν ότι δεν προσπάθησε. Δεν το προτείναμε βεβαίως αυτό διότι μας απασχολεί η πολιτική επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως θεωρούμε ότι είναι το κόμμα που εξαπάτησε τους Πατριώτες, ευθύνεται για την ενοχοποίηση και τον εξευτελισμό των Αξιών του Έθνους, και για έναν κατ’ εξακολούθηση ενδοτισμό στους υποκριτές της επιρρεπούς στον καπιταλισμό, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, Αριστεράς.
Με την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας στην φυλακή, το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: έχει τρόπο απεγκλωβισμού η κυβέρνηση από το αδιέξοδο της δικαστικής σκευωρίας; Έχει το θάρρος να γλιτώσει την τελευταία στιγμή το φιάσκο; Διότι αν δεν έχει, τότε είναι βέβαιον ότι η χώρα θα μπει πολύ σύντομα σε μεγάλες, και εννοούμε πολύ μεγάλες, περιπέτειες.
Εάν ο θίασος του Μαξίμου έχει την πρόθεση να οδηγήσει την χώρα σε νέο εμφύλιο, η παρατεταμένη προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη αντιλαΙκή πολιτική των πρόθυμων συνεργατών των τοκογλύφων, θα εξάψει μοιραία την λαϊκή οργή. Όσο οι διώξεις, οι προφυλακίσεις, οι περιορισμοί κατ’ οίκον και η απαγόρευση έκφρασης γνώμης, θα αποτελούν τις απαντήσεις της κυβέρνησης στην λαϊκή βούληση, η παραμονή του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην φυλακή θα αποτελεί ανοιχτή πληγή για την πολιτική ζωή της χώρας.
Δεν μας απασχολεί επομένως εάν η Νέα Δημοκρατία θα είναι δεύτερο (βεβαίως) ή τρίτο κόμμα. Επιχαίρουμε για την πτώση των διωκτών μας. Δεν επιχαίρουμε όμως για τον ευτελισμό των θεσμών και του πολιτεύματος με την συνενοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν επιχαίρουμε για την κατάντια της Αριστεράς η οποία από εκφραστής, υποτίθεται, των ελευθεριών του Ανθρώπου έχει μετατραπεί σε ουρά των καπιταλιστών.
Αναμενόμενη η προφυλάκιση Κασιδιάρη. Τα δείγματα γραφής του παραδικαστικού κυκλώματος δεν άφηναν περιθώρια για άλλες ερμηνείες. Τα κριτήρια στην υπόθεση Χρυσή Αυγή δεν είναι νομικά, δεν είναι δικαστικά. Είναι αμιγώς πολιτικά.
Η προφυλάκιση βουλευτών του ελληνικού λαού, η στοχοποίηση της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας και η θλιβερή σιωπή των λοιπών πολιτικών δυνάμεων μαθηματικά οδηγούν στο τέλος της Δημοκρατίας. Πρωθυπουργός, κυβέρνηση και βουλευτές του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» αποδεικνύονται δειλοί και επικίνδυνοι για τον τόπο και τον λαό. Θέση μας είναι ότι η λύση στην υπόθεση Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι καθαρά πολιτική.