Η κυβέρνηση βάζει κανονιοφόρους να κυνηγούν λάθρομετανάστες στο Αιγαίο και αφήνει τους Τούρκους να αλωνίζουν


Στην κυβέρνηση φαίνεται πώς έχουν «σαλτάρει» εντελώς. Βάζουν κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο και αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν, ξεδιπλώνοντας ανενόχλητοι τα σχέδια τους για το πώς θα διεκδικήσουν και το υπόλοιπο μισό του Αρχιπελάγους, δυτικά του 25ου Μεσημβρινού.
Είναι κατανοητοί οι λόγοι που το Πολεμικό Ναυτικό να συνδράμει το Λιμενικό Σώμα στην έρευνα ...

και διάσωση σκαφών, όπως συνέβη χθες με την κανονιοφόρο «Κάσος» δυτικά της Ρόδου. Υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος που κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει. Υπάρχει και η Τουρκία που ψάχνει αφορμές για να αμφισβητήσει το κυριαρχικό μας δικαίωμα για έρευνα και διάσωση.
Αλλά πολεμικά πλοία και μάλιστα κανονιοφόροι, πέντε στον αριθμό όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να ψάχνουν και να κυνηγούν λαθρομετανάστες; Απίστευτο. Ποιος το σκέφτηκε αυτό; Ποιος θα πληρώσει τα καύσιμα και τις φθορές των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού;
Πληροφορίες αναφέρουν πώς η απόφαση συμμετοχής του Π.Ν. στη μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και παρουσία του αντιπρέδρου της κυβέρνησης, των αρμόδιων υπουργών, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Θέλουμε να πιστεύουμε πώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντέδρασε σε μία τέτοια απόφαση από τους Σαμαρά-Βενιζέλο που στέλνουν πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και αεροσκάφη στη Βαλιτική απέναντι στους Ρώσους. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς συμφώνησε όταν η ίδια έχει αναγνωρίσει πώς πρέπει να καλυφθούν άμεσα ανάγκες των Ένοπλων Δυνάμεων που υπαγορεύονται απο την προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων προς την Ανατολική Μεσόγειο.
Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί. Όχι μόνο αυτό δεν συνέβη, αλλά αυξήθηκε δραματικά από τα θαλάσσια σύνορα, κατά 130%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί με τα χρήματα που θα ξοδευτούν μόνο για καύσιμα και αποζημιώσεις προσωπικού δεν επισκευάζουν τα σκάφη του Λιμενικού ή δεν αγοράζουν καινούργια για τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων από τους λαθρομετανάστες; Πρόκειται για φοβερή μεταναστευτική πολιτική από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Αντί να ζητήσουν από την Ευρωπαική Ένωση κονδύλια για την απόκτηση πλωτών μέσων και να πιεστεί η Τουρκία να σταματήσει το αλισβερίσι με τους λαθρομετανάστες, τους οποίους εν γνώσει των τουρκικών αρχών δουλέμποροι «σπρώχνουν» προς τα ελληνικά νησιά, επιστρατεύουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.
Και όταν οι Τούρκοι εισβάλουν στο Αιγαίο, όπως σχεδιάζουν και αποκαλύπτουν βουλευτές της Άγκυρας περί προκλήσεων δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, εμείς θα τους πούμε περιμένετε τώρα γιατί ψάχνουμε κάτι λαθρομετανάστες στη Σύμη. Ή δεν έχουμε καύσιμα γιατί να τα ξοδέψαμε στο κυνήγι των Τούρκων δουλέμπορων.
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εδώ και χρόνια καταγγέλλουν πώς τα σκάφη είναι ακινητοποιημένα ελλείψει ανταλλακτικών και το προσωπικό δεν επαρκεί. Ακόμη και για μερικές εκατοντάδες ευρώ σκάφη μένουν εκτός υπηρεσίες για μήνες σε περιοχές κρίσιμης εθνικής σημασίας, όπως είναι η Σαμοθράκη και το Καστελόριζο. Δεν υπάρχουν λίγα ευρώ για συντήρηση, αλλά υπάρχουν καύσιμα να κινηθούν κανονιοφόροι;
Και γιατί η κυβέρνηση δεν ενισχύει με προσωπικό το Λιμενικό Σώμα, από τους υπαλλήλους που βάζει σε κινητικότητα, αντί να τους μεταφέρει σε υπουργεία να υπηρετούν τους καρεκλοκένταυρους;
Γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε εθνική πολιτική ούτε πολιτική λαθρομετανάστευσης. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αφοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως θέλουν οι δανειστές, μη δίδοντας cent για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, όταν οι Τούρκοι «τρέχουν» προγράμματα δισ. δολαρίων
Τώρα κοιτάζει να τις στραγγίσει από καύσιμα και να καταπονήσει τα πλοία του Στόλου στο κυνήγι των λαθρομεταναστών, όταν οι αποθήκες ανταλλακτικών έχουν αδειάσει.


defencenet.gr