Θλιβερή επιστροφή Τζέφρυ: «Αυτονόητη εξέλιξη και ιστορική πραγματικότητα η παγκοσμιοποίηση»!


Ο ανθέλληνας Γιωργάκης Παπανδρέου,με το γνωστό θράσος που τον διέπει και είναι αντιστρόφως ανάλογο της ευφυΐας του, αντί να πληρώνει τις συνέπειες των ολέθριων πράξεων του, οι οποίες οδήγησαν την Χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή του μνημονίου  βγαίνει με απύθμενη αναίδεια να δώσει και συμβουλές, κατά την διάρκεια των μόνιμων διακοπών του. ...

Αυτή την φορά στην ομιλία του «στο Συμπόσιο της Σύμης», το οποίο φέτος διεξάγεται στις Σπέτσες, με θέμα «Επανεφευρίσκοντας την Δημοκρατία» ρίχνει σε όλους τους άλλους τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, εκτός φυσικά από τον εαυτό του. Η αλήθεια είναι ότι η εμπλοκή της χώρας δεν ανήκει μόνο σ΄αυτόν, αλλά σε ολόκληρο το ψευδεπίγραφο «συνταγματικό τόξο», με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να αποτελούν τους κυριότερους υπεύθυνους. Οι «κόντρες» του Τζέφρυ με τη ΝΔ δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι κι αλλιώς, η ΝΔ είναι εκείνη που κάλυψε, όποτε και όσο χρειάστηκε, τον θλιβερό αυτόν τύπο για τις αναλόγου περιεχομένου ενέργειές του. Αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο της ομιλίας αυτού του άεθνου, άθρησκου, ασυνείδητου και ανεγκέφαλου πολιτικάντη, ο οποίος σε αρκετά σημεία δείχνει ότι ούτε είναι ούτε νιώθει Έλληνας, αλλά αποτελεί έναν «πολίτη του κόσμου». Λέει, χαρακτηριστικά, σε κάποιο σημείο, ο κατά 25% Ελληνικής καταγωγής και 0% συνειδησιακά πρώην πρωθυπουργός της Χώρας: «Έχουμε χρέος να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε με τον πλέον δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο, ό,τι μας απασχολεί, το μέλλον του τόπου, των Ελλήνων. Γιατί η παγκοσμιοποίηση, δεν είναι η μάστιγα του καιρού μας, είναι η αυτονόητη εξέλιξη της ανθρωπότητας. Κάποιοι, μετατρέπουν μια ιστορική πραγματικότητα σε απόλυτο κακό. Το ζήτημα, δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, το ζήτημα είναι ότι, οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπερεθνικοί οργανισμοί, είναι ανίσχυροι να αντιμετωπίσουν την ορμή και την ευελιξία με την οποία κινείται το κεφάλαιο».
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο Τζέφρυ, προκειμένου να αναδείξει την «αναγκαιότητα» της παγκοσμιοποίησης. Η κατάργηση των Εθνών, το παγκόσμιο κράτος, ο θρίαμβος του πάσης φύσεως διεθνισμού είναι κάτι το «αυτονόητο» για τον ανθέλληνα αυτόν. Κάτω, λοιπόν, οι κυβερνήσεις, οι οποίες κοιτάζουν τα εθνικά συμφέροντα, ενώ προφανώς αναγκαίες είναι αυτές οι κυβερνήσεις που προβάλλουν το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης, σαν ένα πρώτο στάδιο για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι φανερό πως η ομιλία του Γιωργάκη έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου από κάποιον υπάλληλο - κειμενογράφο του, αυτό που μένει είναι ο κυνισμός με τον οποίο ο Τζέφρυ εκφράζει την απέχθειά του για τις παραδοσιακές δομές του Τόπου, για το Έθνος-Κράτος και την πλήρη ανεξαρτησία που πρέπει να το χαρακτηρίζει.
Η ιστορία του μέλλοντος θα τον καταγράψει, πέρα από την τραγικότητα του ότι ένα άτομο με αμφισβητούμενο δείκτη ευφυΐας  έγινε πρωθυπουργός της Χώρας, ως έναν αδίστακτο υπηρέτη της παγκοσμιοποίησης, που με χαρά έμπλεξε ένα Έθνος (στο οποίο ποτέ δεν ανήκε, ούτε το αγάπησε) στα δίχτυα των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας