Μπαράζ επιθέσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Βενιζέλου: «Φύγε, διέλυσες το κόμμα»


Το «ντόμινο» άρχισε να κυλάει για τα καλά στο ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Παύλος Γερουλάνος, Θάνος Μωραΐτης που αμφισβήτησαν  ανοιχτά τον Βενιζέλο, με τον Μωραΐτη μάλιστα να ζητεί ευθέως την αποπομπή του «Ντούτσε» από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Την σκυτάλη πήραν χθες οι ...
 
Μιχάλης Καρχιμάκης, Μιχάλης Κασσής, Συμεών Κεδίκογλου και Κατερίνα Μπατζελή.
Ειδικότερα δε, ο Κεδίκογλου δήλωσε ότι «στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα ηγεσίας». Από τη μεριά του ο Κασσής, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μωραΐτη, είπε ότι «το έβαλε πολύ ξεκάθαρα ο κ. Μωραΐτης. Θέμα ηγεσίας. Γιατί δεν έχει το δικαίωμα να το βάλει; Δηλαδή ένας αρχηγός ενός κόμματος πόσο πρέπει να το φτάσει το κόμμα για να αποχωρήσει; Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος, ο πρόεδρός μου, δεν έχει ευθύνες. Έχω εγώ περισσότερες ευθύνες από τον κ. Βενιζέλο και από τον κ. Παπανδρέου; Για όνομα του Θεού».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τις δηλώσεις τους τόσο ο Καρχιμάκης όσο και Μπατζελή, δείχνοντας πόσο υπολογίζουν τον νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ. Στο απολειφάδι αυτό έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι οι ημέρες του Βενιζέλου είναι μετρημένες και όλοι σπεύδουν να τον αποκηρύξουν προκειμένου να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, είτε ως επίδοξοι «δελφίνοι» είτε ως άνθρωποι κοντά στο νέο πρόεδρο. Το γεγονός ότι το πιο πιθανό είναι να μην υφίσταται καν ως κομματικός φορέας το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί… Όπως και να έχει είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί θέμα χρόνου να αποσφραγιστεί η περόνη από την χειροβομβίδα που θα τινάξει τα απομεινάρια του ανεκδιήγητου αυτού πολιτικού πτώματος. Όσο κι αν θέλουν να κρατήσουν με διάφορα τεχνητά στηρίγματα «ζωντανό» το ΠΑΣΟΚ στην εντατική στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό, λόγω της απαραίτητης παρουσίας του στην συγκυβέρνηση, εν τούτοις κάποια στιγμή ούτε τα «σωληνάκια» θα μπορούν να κάνουν τίποτε.

Γιώργος Μάστορας