Ομολογία της Κομισιόν για «μαγείρεμα» στοιχείων ώστε να κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Σαμαράς


Ο Σαμαράς βλέποντας την εκλογική του συντριβή, ξεκίνησε μία προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στην παροχολογία. Με βάση ένα δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα» ξεκίνησε να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» στους «ιθαγενείς». Στη συνέχεια με όπλο του την αγαστή συνεργασία των διεθνών τοκογλύφων διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα με δημόσιο χρήμα, χρεώνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες προκειμένου να πείσει ότι «λεφτά θα έρθουν», σε πλήρη αναλογία με το ...
 
«λεφτά υπάρχουν» του Τζέφρυ.
Την βάση του προεκλογικού αγώνα του Σαμαρά θίγουν πολλοί έγκυροι αναλυτές και άνθρωποι που βρίσκονται πολύ εντός του συστήματος, αναδεικνύοντας το ψεύδος. Να θυμίσουμε μονάχα τον επιφανή γερμανό οικονομολόγο Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος προσφάτως είπε ότι «Όταν εξαιρείς έναν σημαντικό αριθμό δαπανών, πετυχαίνεις πάντα πλεόνασμα».
Όμως η ξευτίλα του Σαμαρά δεν έμεινε μονάχα σε αυτό το σημείο, αφού σχετικές δηλώσεις έκανε και ο πρώην εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σίμον Ο' Κόνορ. Ο κ. Κόνορ μιλώντας στη διαδικτυακή πύλη EurActiv, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πράγματι ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 8,7% για την Ελλάδα το 2013. Όσον αφορά το δήθεν «πλεόνασμα» είπε ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή του λογιστικού συστήματος, που έγινε προκειμένου να μην αποτυπώνονται τα τεράστια κεφάλαια που δίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αυτό που αμφότεροι οι δύο διακεκριμένοι και άκρως συστημικοί οικονομολόγοι ομολογούν είναι ότι ο Σαμαράς σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους έκανε λογιστικά τρυκ προκειμένου να εμφανίσει «πλεόνασμα» και να αρχίσει την επικοινωνιακή του εκστρατεία.