Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Θα θυμούνται σίγουρα οι παλαιότεροι στις αρχές της δεκαετίας του 70 μια μεγάλη επιτυχία του Τόλη Βοσκόπουλου με τον τίτλο «Αγωνία». Είναι ένα διαχρονικό τραγούδι το οποίο κάλλιστα μπορεί να αφιερωθεί στον αντιπρόεδρο του κωμικού θιάσου που ονομάζεται κυβέρνηση και υπουργό εξωτερικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο, λόγω του ότι ταιριάζει απόλυτα με τον ψυχισμό του. ...

Αγωνία λοιπόν η οποία έχει καταβάλει τον αγαπητό Ευάγγελο κάνοντας τον να απευθύνει προσκλήσεις για συστράτευση από το βήμα της συνδιάσκεψης του συνδέσμου των παραγκωνισμένων ανικάνων που φέρει το όνομα «Ελιά».

Προσκλήσεις προς το πλέον θλιβερό πρόσωπο της αριστεράς που ηγείται του αποκόμματος που ονομάζεται ΔΗΜΑΡ κύριο Φώτη Κουβέλη.

Παρόλο που τις τελευταίες 48 ώρες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντάλλαξαν μεταξύ τους δηλώσεις οξείας κριτικής και αντιπαράθεσης, ο κύριος Βενιζέλος σε μια απέλπιδα προσπάθεια –την οποία θα αναλύσουμε κατωτέρω- δεν διστάζει να κουνάει το μαντήλι στον έτερο Καππαδόκη για συμμετοχή.

Μάλιστα ο πανικός και η απελπισία του έφθασαν σε τέτοιο σημείο, που δεν δίστασε να αιτηθεί στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία της κομισιόν κύριο Μάρτιν Σουλτς να μεσολαβήσει και να μεταφέρει την πρόσκληση συστράτευσης στον κύριο Κουβέλη, με τον οποίο ο κύριος Σούλτς συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε τι όντως έπραξε εκείνος, αλλά όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο μετά το πέρας της συναντήσεως σχετικά με την διάσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι δεν είναι ο ρόλος του να εισέρχεται στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων.

Υποθέτουμε λοιπόν ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος κορύφωσης της αγωνίας του κυρίου Βενιζέλου, διαπιστώνοντας ότι και η προσπάθεια συσπείρωσης μέσω «μεσαζόντων» απέτυχε.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, ο κύριος Βενιζέλος μπορεί να διακρίνεται για τον πολιτικό οπορτουνισμό και τυχοδιωκτισμό του όσον αφορά την προσπάθεια παραμονής του στην εξουσία, καθώς και για το άηθες της ιδεολογικής του σταθερότητας, αλλά επίσης διακρίνεται και για την διορατικότητα και τους ελιγμούς του, όσον αφορά το μέλλον του στην πολιτική σκηνή.

Μετά λοιπόν την γενικευμένη αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ με την μεταπήδηση των αρουραίων από το βυθιζόμενο σκάφος, σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και συνεχείς αντιπαραθέσεις όσον αφορά την συστράτευση με την νεα δημοκρατία και τη ψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων, ο κύριος Βενιζέλος έχει πλέον συνειδητοποιήσει, ότι για την κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί επιταγή χωρίς αντίκρισμα με ημερομηνία είσπραξης αυτή των εκλογών του Μαΐου.

Για ποιο λόγο λοιπόν να παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα, ως στρατηγός άνευ στρατεύματος, δημιουργώντας συγχρόνως πονοκεφάλους και γκρίνιες στον Αντωνάκη από δικά του στελέχη που φιλοδοξούν να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις.

Άλλωστε η πολυσυζητημένη και πολυσχολιασμένη συνεργασία κατόπιν των εντολών των ξένων αφεντικών, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, εάν τελικά επιτευχθεί θα επιφέρει τον οριστικό παραγκωνισμό του.

Η μόνη σανίδα σωτηρίας λοιπόν, είναι η όσο το δυνατόν γίνεται ισχυροποίηση του «Ελιά», ώστε μέσω αυτού να αποκτήσει διαπραγματευτικό χαρτί, προκειμένου να διατηρήσει τους τίτλους και τα οφίκια του.

Γι αυτό άλλωστε στην συνδιάσκεψη άρχισε ήδη να προλειαίνει τον δρόμο για την προοπτική συστράτευσης με την νέα δημοκρατία, αναφέροντας

ότι «τώρα δίνεται μια μάχη ιδεών, αξιών, μία μάχη πολιτικών προσανατολισμών στην Ευρώπη. Μας λένε: Είστε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στην ίδια Κυβέρνηση. Ναι και το SPD είναι μαζί με την κα Μέρκελ στην ίδια Κυβέρνηση στη Γερμανία και το ίδιο συμβαίνει στην Ιταλία, το ίδιο συμβαίνει στην Ολλανδία, το ίδιο συμβαίνει στην Αυστρία».

Μια μάχη «ιδεών» και «αξιών» λοιπόν που ζητούμενό της έχει την ολοκληρωτική οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κατοχή, την εξαθλίωση και επιμειξία των λαών και την υποδούλωση του ελεύθερου και αγέρωχου πνεύματος, στα δεσμά της διαδικασίας συσσώρευσης πλούτου με κάθε μέσο. Ένας νέος εξωραϊσμένος σκοταδισμός που απλώνεται απ άκρο σ’ άκρο στην Γηραιά Ήπειρο προσπαθώντας να εκμηδενίσει την λαμπρότητα του πνεύματος και την πίστη στις προαιώνιες Αξίες και Ιδανικά.

Ένας σκοταδισμός με υπηρέτες όπως ο κύριος Βενιζέλος και οι όμοιοι του που πλέον συστρατεύονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, παραμερίζοντας τις επιμέρους ιδεολογικές τους διαφορές, προκειμένου να επικρατήσουν παντοιοτρόπως έναντι αυτών που κηρύττουν την αλήθεια καταγγέλλοντας την διαφθορά, την σήψη, την υποκρισία των αστικών καθεστώτων, καθώς και τον ισοπεδωτικό μηδενισμό της αριστεράς, δίνοντας νέα προοπτική και διέξοδο στην κοινωνία.

Την προοπτική της συλλογικής και ατομικής υπέρβασης, μέσω της Εθνικιστικής κοσμοθεωρίας.


ethnikismos.net