Νέα «επιτυχία» της Χούντας Σαμαρά: οι Έλληνες έχουν το ακριβότερο καλάθι καταναλωτή στην Ευρώπη


Τα συνειδητά ψεύδη και η απόπειρα εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού από τους τυράννους της Χούντας του Μνημονίου αποκαλύπτονται καθημερινά από στοιχεία αδιάψευστα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το πλέον πρόσφατο δείγμα αποτελεί μελέτη η οποία καταδεικνύει πως το ...
 
ελληνικό καλάθι του καταναλωτή είναι το ακριβότερο της Ευρώπης.
Η έρευνα μελέτησε τις τιμές 20 βασικών αγαθών (ρύζι, ψωμί, γάλα, αβγά, ελαιόλαδο κ.λπ.) στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, συνεπεία των σκληρότατων μέτρων της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά: για να γεμίσει το καλάθι του Έλληνα καταναλωτή με τα 20 βασικά αγαθά, απαιτείται ποσό της τάξης των 63,4 ευρώ, την στιγμή που για τα ίδια προϊόντα ο Ολλανδός καταναλωτής δαπανά 50,3 ευρώ.
Ο καταναλωτής του Λουξεμβούργου δαπανά ποσό 70,53 ευρώ, με την ειδοποιό διαφορά πως ο βασικός μισθός στη χώρα αυτή ανέρχεται σε 1.874 ευρώ. Για τον Πορτογάλο καταναλωτή αντίστοιχα, η δαπάνη ανέρχεται σε 46,48 ευρώ, με βασικό μισθό στα 485 ευρώ. Μιλώντας με ποσοστά, ο Έλληνας με βασικό μισθό 586 ευρώ, απαιτείται να δαπανήσει το 10,81% των μηνιαίων αποδοχών. Ο Ολλανδός με βασικό μισθό στα 1478 ευρώ, δαπανά αντίστοιχα το 3,4% του μισθού του, ο πολίτης του Λουξεμβούργου το 3,7% των μηνιαίων αποδοχών του και ο Πορτογάλος το 9,58%.
Ενώ δηλαδή οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε πετσόκομμα των μισθών τους ελέω της αναλγησίας της Χούντας του Μνημονίου, οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν, καθιστώντας ακόμη μικρότερη την αγοραστική τους δαπάνη. Στην περίπτωση του γάλακτος για παράδειγμα, οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν κατά μέσο όρο 1,28 ευρώ το λίτρο, ίδια τιμή με αυτήν που πληρώνουν οι καταναλωτές στο Λουξεμβούργο, οι οποίοι όμως, έχουν εισοδήματα περίπου τρεισήμισι φορές υψηλότερα από εκείνα των Ελλήνων. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην αγορά αβγών, με τους Έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν 2,84 ευρώ τη δεκάδα, όταν στην Ολλανδία η τιμή είναι στα 1,76 ευρώ, στην Πορτογαλία 1,60 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 2,63 ευρώ.
Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν πανάκριβα και την ενέργεια (η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών ακριβότερων χωρών της Ευρώπης), οδηγείται ασφαλώς στο συμπέρασμα πως το επίπεδο ζωής στη χώρα μας έχει γίνει δυσβάσταχτα υψηλό, σε συνάρτηση πάντοτε με τα επίπεδα των μηνιαίων αποδοχών και συνεπώς του ποσού που προορίζεται για καταναλωτική δαπάνη.
Όλα τα παραπάνω βέβαια, αποτελούν ψιλά γράμματα για τα πολιτικά ανδρείκελα των ξένων, που υποχρεώνουν έναν ολόκληρο Λαό σε αργό και βασανιστικό θάνατο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων. Κι αποτελούν ψιλά γράμματα διότι ούτε οι απατεώνες της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά αλλά ούτε και οι βαθύπλουτοι του Σύριζα δύνανται να κατανοήσουν τη σκληρότατη δοκιμασία της καθημερινής επιβίωσης την οποία βιώνει ο Ελληνικός Λαός. Δυστυχώς για εκείνους όμως, η Χρυσή Αυγή κατανοεί την δυστυχία των Ελλήνων διότι ακριβώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των μεσαίων και χαμηλών λαϊκών στρωμάτων. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναπόφευκτη και απολύτως αναγκαία η ολοένα και αυξανόμενη εμπιστοσύνη του Λαού μας στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ούτως ώστε να τεθεί ένα τέρμα στην εξαθλίωση και την ανέχεια.