Είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Ι: Λογοκρίναν τηλεοπτική διαφήμιση επειδή είχε τις λέξεις «τρόικα» και «ξένοι»!


Η ξενοδουλεία των υπευθύνων - ανεύθυνων της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να λογοκρίνουν ακόμη και τηλεοπτικές διαφημίσεις, οι οποίες αναφέρονται εμμέσως στην τρόικα! Τέτοια περίπτωση αποτελεί η διαφήμιση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε., στην οποία η αρχική «βερσιόν» άλλαξε προκειμένου να απαληφθούν δύο «ατάκες» ...

που θεωρήθηκε ότι αφορούσαν την τρόικα.
Συγκεκριμένα, η αναφώνηση «ωχ, η τρόικα», που εκφωνεί ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης όταν από το «ματάκι» της πόρτας του διαμερίσματός του αντικρίζει την «τρόικα» της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, αντικαταστάθηκε στην νέα εκδοχή της με την έκφραση «ωχ, το τρίο - κρύο»!
Φαίνεται ότι η δημόσια τηλεοπτική χρήση της λέξης «τρόικα» αποτελεί «απαγορευμένο καρπό», για να μην εξοργιστούν τα αφεντικά των εγχώριων εντολοδόχων που εκτελούν τις διαταγές τους. Υπάρχει, όμως, και άλλη αλλαγή στο συγκεκριμένο διαφημιστικό, καθώς η φράση «μέχρι πότε θα αποφασίζουν για εσάς οι ξένοι» διαγράφηκε και στην θέση της μπήκε «μέχρι πότε θα αποφασίζουν για εσάς οι άλλοι;».
Οι λέξεις, δηλαδή, «τρόικα» και «ξένοι» θεωρήθηκε ότι εκπέμπουν ευθέως στους «δανειστές» μας και αμέσως άλλαξαν, μη τυχόν και εκνευριστούν οι εντολείς των κυβερνητικών ανδρείκελων.
Η χούντα του μνημονίου εκφράζει την ανελευθερία και τις κατασταλτικές μεθόδους ακόμη και σε απλά θέματα της καθημερινότητας, όπως οι διαφημίσεις. Το μόνο που νοιάζει την προδοτική αυτή κυβέρνηση είναι να μην ενοχληθούν τα αφεντικά της. Γι' αυτό τον λόγο προχωρεί σε κινήσεις που όσο γελοίες κι αν φαίνονται, όπως η «παρέμβαση» σε διαφήμιση, δείχνουν ότι έχουν απολέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοβούλων κινήσεων, λειτουργώντας ξεκάθαρα ως φερέφωνα ξένων εντολέων.

Γιώργος Μάστορας