Καθαρά πολιτική η δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής


Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του έγκριτου καθεστωτικού δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο «πολύς» Μάκης Βορίδης, με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» (προφανώς και ιεροεξεταστών), διατύπωνε επίμονα ένα «αφοπλιστικό» ερώτημα προς όλους τους συνομιλητές: «γιατί πρόκειται για πολιτική  δίωξη της Χρυσής Αυγής, τι έπρεπε δηλαδή να κάνουμε να μην επιτρέψουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της;».
...Συμπαθή κύριε Βορίδη, η δίωξη είναι πολιτική διότι:


1. Οι υποθέσεις τις οποίες μάζεψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και έστειλε στον εισαγγελέα, διερευνούνταν ήδη  από τους αρμόδιους φορείς της Δικαιοσύνης. Η συγκέντρωση λοιπόν όλων των υποθέσεων σε έναν φάκελο και η αποστολή τους στον εισαγγελέα για την συνολική και συνδυασμένη συνεκτίμησή τους με σκοπό την απόδοση της κατηγορίας της "εγκληματικής οργάνωσης" προς τη Χρυσή Αυγή δεν έγινε από εντεταλμένο φορέα της Δικαιοσύνης, αλλά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή τον υπουργό εκείνο που έχει προ πολλού σταματήσει να απαντά στις ερωτήσεις του Λαϊκού Συνδέσμου, που αφορούν στο Υπουργείο το οποίο υπηρετεί, έχοντας βγάλει εκ προοιμίου καταδικαστική ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή και περιφρονώντας το σύνταγμα και τους νόμους που υπηρετεί στο όνομα του ελληνικού λαού.
Ερωτώ λοιπόν, η Δικαιοσύνη αφ’ εαυτής δεν δύναται να διώκει εγκληματικές οργανώσεις και χρειάζεται πολιτικούς καθοδηγητές και κολαούζους; Αν ναι, η δίωξη είναι αυτόχρημα πολιτική και η Δικαιοσύνη ανεπαρκής και μη ανεξάρτητη, αν όχι η ενέργεια αυτή είναι προφανώς παράνομη και φυσικά αυταπόδεικτα πολιτική παρέμβαση.
2.  Οι συγκεκριμένες πράξεις «υποβοήθησης» της Δικαιοσύνης από την πλευρά  της κυβέρνησης, έλαβαν χώρα το τελευταίο μόλις εξάμηνο. Όμως η «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής, όπως όλοι οι «κατήγοροί» της διατείνονται, χρονολογείται από την εποχή της συστάσεώς της, ήτοι πάνω από είκοσι χρόνια. Τι συνετέλεσε λοιπόν και σας έπιασε αυτή η πρεμούρα το τελευταίο εξάμηνο; Μήπως φταίει ο δημοσκοπικός καλπασμός της Χρυσής Αυγής; Και εν πάση περιπτώσει τόσα χρόνια η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή και χρειάστηκε η δική σας «επιστημονική» συνδρομή, αλλά και η «αποφασιστικότητα» του κυρίου Δένδια, κύριε Βορίδη; Όμως και σε αυτή την περίπτωση η δίωξη είναι  προφανώς πολιτική, δε νομίζετε;
3.  Οι πρώτες έξι συλλήψεις (του Αρχηγού και των πέντε βουλευτών), έγιναν χωρίς άρση ασυλίας και χωρίς τα απαραίτητα εντάλματα έρευνας, προφανώς για να επιτευχθεί αιφνιδιασμός και «πιάσιμο» ενοχοποιητικών στοιχείων. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλα αυτά έγιναν με πρωτοβουλία ή με τη συναίνεση της Δικαιοσύνης. Ότι η δηλαδή ο εισαγγελέας καταργήθηκε αυτοβούλως και άφησε τις διωκτικές αρχές να ενεργήσουν κατά το δοκούν, αναστέλλοντας όλα τα συνταγματικά δικαιώματα των διωκομένων. Είναι προφανές ότι υπήρξε «άνωθεν» πολιτική παρέμβαση. Όμως αυτό κύριε Βορίδη λέγεται πολιτική δίωξη.
Μπορεί τώρα να αίρετε ασμένως τις ασυλίες των ήδη προφυλακισμένων δυο βουλευτών και του Αρχηγού, καθώς και των τριών που είχαν αφεθεί ελεύθεροι από την αρχή, για να διορθώσετε την άθλια παρανομία (χωρίς να το ομολογείτε), αλλά είναι πλέον πολύ αργά για σας, η πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης έχει συντελεσθεί και η παρανομία δεν απαλείφεται.
4. Όπως επανειλημμένα έχει τονισθεί από πολλούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής και παραδέχτηκε και από του βήματος της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης, την ώρα της ανάκρισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, πήρε τηλέφωνο τις ανακρίτριες «για να μάθει πως πάει η υπόθεση», όπως ο ίδιος είπε. Με ποιο δικαίωμα το έκανε αυτό; Οι ανακρίτριες έχουν διοικητική υπαγωγή στον Υπουργό; Δεν υπάρχει ιεραρχία και «αλυσίδα» διοίκησης; Προφανώς υπάρχει και προφανώς καταστρατηγήθηκε αυθαίρετα από τον Υπουργό. Όμως αυτό επίσης συνιστά πολιτική παρέμβαση κύριε Βορίδη.
5. Οι δυο συγκεκριμένες ανακρίτριες ορίσθηκαν με διαδικασία παράτυπη, αφού δεν επετράπη να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα εφέτη ανακριτή. Αυτό δίνει κάθε δικαίωμα να εικάσουμε ότι έγινε με πολιτική παρέμβαση.
6. Υπάρχει οικογενειακή σχέση της μιας ανακρίτριας με άτομα που είναι πολιτικοί αντίπαλοι των διωκομένων και ο καθένας δικαιούται να δυσπιστεί για το κατά πόσο θα λειτουργήσει αμερόληπτα. Η αίτηση εξαίρεσης όμως απορρίφθηκε και για αυτό πάλι έχουμε δικαίωμα να εικάσουμε ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση
7. Τέλος, δεν υπάρχει ποινικολόγος και έγκριτος νομικός, που να μην αποφαίνεται ότι οι κατηγορίες είναι παντελώς έωλες, πολιτικά κατευθυνόμενες και στο δικαστήριο θα καταρριφθούν. Άρα ο σκοπός των προφυλακίσεων είναι να πληγεί η Χρυσή Αυγή εν’ όψει εκλογών. Μιλάμε δηλαδή για «καραμπινάτη» πολιτική σκοπιμότητα.
Το σπουδαιότερο όμως όλων, είναι ότι ο λαός στους δρόμους, τις γειτονιές και τα καφενεία, βοά για την απίστευτη σκευωρία και σύντομα η κυβέρνηση, όσο κι αν στρουθοκαμηλίζει, θα εισπράξει τα επίχειρα της ανοησίας της.
Κύριε Βορίδη, υπάρχουν κάποιοι εμπαθείς και κακοήθεις οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είστε εσείς ο εγκέφαλος αυτής της σκευωρίας που «έστησε» η κυβέρνηση, εναντίον της Χρυσής Αυγής. Λένε δηλαδή ότι λειτουργήσατε τρόπον τινά ως ένα είδος χαρισματικού «μάγειρα» της νομικής επιστήμης, ενός chef της δικανικής μαγειρικής. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω, μιας και έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στις νομικές σας γνώσεις.
Βεβαίως  η άθλια αυτή αντιεθνικιστική σκευωρία, η οποία έως τούδε επέφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε η κυβέρνηση, ευλόγως έχει έναν κομβικό πυρήνα κι έναν κεντρικό «ιθύνοντα» νου. Νου ο οποίος έχει προφανώς νομικές γνώσεις, διακατέχεται από ισχυρά ψυχοσύνδρομα μεγαλοϊδεασμού και έχει προδήλως αρχηγικές τάσεις.
Φυσικά και δε θέλω να βοηθήσω την μνημονιακή κυβέρνηση στην δόλια αντιχρυσαυγίτικη εκστρατεία της. Θα ήθελα όμως να της αφιερώσω μιαν ωραία θυμόσοφη ελληνική παροιμία, μήπως επιτέλους κάποια στιγμή αφυπνισθεί επώδυνα και καταλάβει τραυματικά που την οδηγούν οι λογής – λογής μισάνθρωποι, «πεφωτισμένοι» μυστικοσύμβουλοί της:  «Τον κ..ο βάζεις μάγειρα, σ...ά θα μαγειρέψει».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ