Κρύβεται ο Αθανασίου: Αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση της Ελένης Ζαρούλια για τις άδειες των κρατουμένων


Το "κρυφτούλι" παίζει ο υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης Αθανασίου, ο οποίος φέρει από κοινού με τους Δένδια - Σαμαρά ακέραια ευθύνη για την σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έκανε λόγο για μια "δίκαιη δίκη" πριν ακόμη απαγγελθούν ...

κατηγορίες και πριν ακόμα προσέλθουν στους ανακριτές οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απέφυγε σήμερα να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στις ερωτήσεις του Λαϊκού Συνδέσμου.
Εξάλλου, θα του ήταν τρομερά δύσκολο να δικαιολογήσει το γεγονός πώς δίνονται άδειες σε δολοφόνους τρομοκράτες όπως ο Χριστόδουλος Ξηρός και τελικά διαφεύγουν, ενώ την ίδια στιγμή η χούντα του Μνημονίου απαγορεύει στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έρθουν να ψηφίσουν στην Βουλή, καταλύοντας έτσι την Δημοκρατία και το Πολίτευμα.
Επίσης ο Αθανασίου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά και την αποκάλυψη του τεράστιου δικαστικού σκανδάλου πως η απόφαση για τις προφυλακίσεις των τριών βουλευτών Γερμερνή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα είχε παρθεί δύο ημέρες πριν τις απολογίες τους με υπογραφή Κλάπα.
Η Συναγωνίστρια Ζαρούλια κατέθεσε στους υπουργούς Προ - Πο και Δικαιοσύνης την κάτωθι επίκαιρη ερώτηση και αναμένει απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προβληματικό το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων»
Στα καταστήματα κράτησης συμβαίνει το όχι παράδοξο για το επίπεδο της δημοκρατίας της χώρας να δίνονται άδειες σε εγκληματίες που βαρύνονται με ανθρωποκτονίες (περίπτωση Σάββα Ξηρού κλπ) χωρίς να κρίνονται ύποπτοι φυγής από το αρμόδιο Συμβούλιο του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας και το ίδιο να απορρίπτει ταυτόχρονα αιτήσεις αδειών πολιτικά κρατουμένων βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμποδίζοντας τους την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Ποια είναι τα ονοματεπώνυμα και οι ιδιότητες των μελών του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού, που ενέκριναν την άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού και ποια μέτρα θα διατάξετε σε βάρος τους για τη ζημία στη δημόσια τάξη, που επέφερε η λανθασμένη κρίση τους;
Πόσοι έχουν λάβει άδειες και δεν έχουν επιστρέψει την τελευταία δεκαπενταετία (αναλυτικά στοιχεία ανά σωφρονιστικό κατάστημα και εθνικότητα των δραπετών)
Αθήνα, 14.01.2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β΄Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ