Όλο και περισσότεροι το λένε: Αντώωωω..νη, δεν έρχεται ήττα, αλλά πανωλεθρία!


Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος αποκαλύπτει στην στήλη του στην εφημερίδα "Ακρόπολις" την απόγνωση της Συγγρού για την πανωλεθρία που θα υποστεί στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Δεν θα χρειαστούν λαγούμια, για να κρυφτούν οι παιδοτραμπαλιστές του Μαξίμου αλλά σήραγγες για να εξαφανιστούν - Αυτό που έρχεται Αντώνη δεν θα είναι ήττα, αλλά πανωλεθρία! ...


Σκηνικό ήττας για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ξυπνήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα - κυβέρνηση και κόμμα - καταγράφουν οι επί μέρους «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Το γράφω και το ξαναγράφω.
Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού και παρεμπιπτόντως και στην «Α» έχουν προκαλέσει εύλογη απορία, καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ η Χρυσή Αυγή σε πολλούς νομούς είναι δεύτερο κόμμα.
Το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή.
Αυτή η εικόνα συναντάται σε πάρα πολλούς νομούς και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στο γενικότερο δυσμενές πολιτικό κλίμα και στην απογοήτευση που προκαλεί η κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνεται και από τον εσωτερικό κατακερματισμό των δυνάμεων της δεξιάς λένε οι δημοσκοπήσεις στις αναλυτικές επεξηγήσεις που τις συνοδεύουν.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία με εντολή της Συγγρού για να μετρηθούν υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες, υπάρχουν περιπτώσεις νομών, τα λεγόμενα «κάστρα» της, όπου η ΝΔ είχε παραδοσιακά πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά πλέον προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το υπό πολιτικό διωγμό κόμμα της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι εξαφανισμένο από τα ΜΜΕ είναι παντού παρών και σχεδόν πάντα στην δεύτερη θέση. Τα λεξοτανίλ καταναλώνονται με τις χούφτες από την παρέα της τραμπάλας μόλις φτάνει η μία δημοσκόπηση μετά την άλλη στο γραφείο του Μπούρα προκειμένου να την ανοίξουν και να διαβαστεί.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μπροστά, όχι γιατί έγινε ένα θαύμα μέρες που είναι που συζητάμε για την αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα και τη σχέση του με την Ορθοδοξία, αλλά διότι οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν αγανακτήσει με την μνημονιακή πολιτική και την προδοσία που νιώθουν (όχι άδικα) από ένα κόμμα που πίστεψαν ότι θα φέρει καλύτερες μέρες στην χώρα μας. Το χειρότερο όμως είναι ότι τιμωρούν, όπως επισημαίνουν οι δημοσκοπήσεις, την Νέα Δημοκρατία γιατί έχει καταστήσει τον εαυτό της πολιτικό εκτελεστή της Χρυσής Αυγής στέλνοντας φυλακή εκλεγμένους βουλευτές μόνο και μόνο επειδή κερδίζουν την εμπιστοσύνη των δεξιών ψηφοφόρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέλουν να τιμωρήσουν και αυτοί το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποί στήριξαν με όλη τους τη δύναμη.
Επίσης, αυτή την περίοδο, το δράμα της ΝΔ, που εάν δεν αλλάξει πορεία γρήγορα θα υποστεί δεινή ήττα σχεδόν ιστορική πανωλεθρία, συνθέτουν και οι διαιρέσεις των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, οι τοπικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την απογοήτευση για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης. Όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών και έχουν γνώση των στοιχείων δεν κρύβουν την αγωνία τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της απελπισίας.
Προσωπικά παιχνίδια ψιλοπαραγόντων μόνο για ίδιο όφελος. Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Παλιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης ανακοίνωσε δημόσια ότι θα στηρίξει τον Σγουρό για υποψήφιο περιφερειάρχη, ανεξάρτητα τι θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία. Σε ένα σοβαρό κόμμα ή τουλάχιστον με την στοιχειώδη σοβαρότητα που διακατέχει ένα εξωραϊστικό σύλλογο ο Χατζηδάκης θα είχε διαγραφεί. Τολμάει όμως να το κάνει αυτό η Ν.Δ. Μόνο εκεί που την «παίρνει». Σε πολιτικά πτώματα, για να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση και η ηττοπάθεια που βασανίζει τη ΝΔ υψηλόβαθμα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται τολμηρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά και κινήσεις για να ενωθούν οι δυνάμεις της παράταξης. Πιο σοβαροί μιλούν πως θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί η αυτοπεποίθηση που τους λείπει και να μην κυνηγάει μάγισσες.
Να σταματήσει εδώ και τώρα ο διωγμός, για τον οποίο γελάνε και τα μικρά παιδιά, κατά της Χρυσής Αυγής. Εκτός και αν έχει συμφωνήσει ο Αντώνης με τον Νίκο να γίνει πρωθυπουργός ο δεύτερος. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
Πολλοί υπουργοί και βουλευτές, εμφανίζονται παρατημένοι, ενώ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούνται οι παθογένειες του παρελθόντος. Η Νέα Δημοκρατία πληρώνει την ανασφάλεια που είχε και συνεχίζει να έχει. Κουβαλά μια ιδεολογία που δεν μπορεί να υποστηρίξει. Σαν το ψαροκάικο που το γεμίζεις ράβδους χρυσού για να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου.