Οι ευσεβείς πόθοι του Μπόμπολα και του ΔΟΛ: Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή


Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη και η μιντιακές εταιρίες του Μπόμπολα, ως γνωστόν, αποτελούν τις κορωνίδες της καθεστωτικής παραπληροφόρησης, όντας διαχρονικά μέσα διάδοσης της προπαγάνδας των κατακτητών της Πατρίδας μας. Ιδιαιτέρως οι δύο εφημερίδες του ΔΟΛ αυτό το πράττουν από την περίοδο της κατοχής, όπου κάτω από ελαφρώς παραλλαγμένα ...

ονόματα ήταν τα μέσα προπαγάνδας της κατοχικής κυβέρνησης. Σήμερα τα πράγματα δεν είναι καθόλου διαφορετικά, αφού μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων και τους δέκτες της τηλεόρασης, μεταδίδεται η προπαγάνδα της χούντας του μνημονίου.
Σχετικώς με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύτηκαν δύο άρθρα, τα οποία απηχούν παντελώς ίδιες απόψεις και δείχνουν τι θα ήθελε να κάνει το καθεστώς με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να το πράξει. Πριν πούμε το οτιδήποτε ας παραθέσουμε τα επίμαχα αποσπάσματα από τα δύο άρθρα:
Βήμα: «.Ταυτόχρονα οι αλλεπάλληλες προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν προφανή στόχο την πλήρη εξάρθρωση του δικού της παράνομου μηχανισμού και την ενοχοποίηση του κόμματος ως τρομοκρατικής οργάνωσης, ώστε να κηρυχθεί εκτός νόμου και συνεπώς να προληφθεί η περαιτέρω ενδυνάμωσή του στις προσεχείς ευρωβουλευτικές εκλογές, μολονότι δυσχερέστατο. Γιατί αλλιώς εκτός από τελευταία χώρα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» λόγω κυρίαρχης αριστερής ιδεολογίας θα αναδειχθούμε και ως πρώτη χώρα όπου αναβιώνει επισήμως ο ναζισμός, με παρουσία μάλιστα στο Ευρωκοινοβούλιο».
Εδώ έχουμε μία ευθεία παραδοχή του αρθρογράφου του «Βήματος» για την διαπλοκή και τον πολιτικό σκοπό πίσω από τις προφυλακίσεις των βουλευτών μας. Παίρνοντας ως δεδομένο την γραπτή παραδοχή Κλάπα ότι ουδείς βουλευτής εμπλέκεται σε έγκλημα είτε αμέσως, είτε εμμέσως, μπορούμε να αντιληφθούμε το αντιδημοκρατικό παίγνιο που έχει υφανθεί πίσω από τις προαποφασισμένες προφυλακίσεις. Πριν πούμε το οτιδήποτε άλλο ας δούμε και το δεύτερο άρθρο.
Έθνος: «Η δυνατότητα ανοχής απέναντι στις ακραίες θεωρίες και πρακτικές της βίας δεν μπορεί παρά να είναι μηδενική για τη δημοκρατία μας! Και η όποια προσπάθεια να τεθούν εκτός νόμου μεμονωμένες οργανώσεις που χαρακτηρίζονται -ή θα χαρακτηριστούν- εγκληματικές θα αποδειχτεί ατελέσφορη. Εκτός νόμου οφείλουμε να θέσουμε -όλοι μαζί- τις θεωρίες και τις «ιδέες» που προβάλλουν και προπαγανδίζουν τον φασισμό, τον νεοναζισμό, τον ρατσισμό, την τρομοκρατία, την κάθε μορφής ολοκληρωτική δράση. Κόβοντας ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, ξεφυτρώνουν άλλα πολλά. Πρέπει να τη χτυπήσεις στην καρδιά για να τη σκοτώσεις!».
Το γεγονός ότι αμφότερα τα δύο άρθρα προσπαθούν δολίως να αποκαλέσουν την Χρυσή Αυγή «τρομοκρατική οργάνωση», το είδαμε και το έχουμε επίσης παρατηρήσει σε άλλες ειδήσεις γύρω από την απόδραση του Χ. Ξηρού. Ίσως να αντλούν έμπνευση από την περίπτωση της παρούσης δικτατορίας στην Αίγυπτο, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε την λύπη του αρθρογράφου του Μπόμπολα όταν λέει ότι οι προσπάθειες θα «χαρακτηριστούν ατελέσφορες». Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και καταριούνται την ώρα και την στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει Σύνταγμα. Πολύ θα ήθελαν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όμως το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου δεν γίνεται ούτε με νομικές ακροβασίες, ούτε με αντισυνταγματικά νομοθετήματα.
Όμως τι εννοεί ο αρθρογράφος του Μπόμπολα όταν λέει «Κόβοντας ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, ξεφυτρώνουν άλλα πολλά. Πρέπει να τη χτυπήσεις στην καρδιά για να τη σκοτώσεις!». Αποτελεί αυτό μήπως κάποια μορφής προτροπή σε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα; Τέτοιες κουβέντες την ώρα που ο Χ. Ξηρός είναι ελεύθερος και απειλεί την Χρυσή Αυγή είναι εξόχως ύποπτες, για να μην πούμε κάτι παραπάνω.