Πανικόβλητη η αντιτρομοκρατική ψάχνει τον προμηθευτή όπλων των τρομοκρατών


Έρευνα σε σπίτια ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατία έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια και τον Πειραιά, με τις τελευταίες πληροφορίες να εμπλέκουν έναν 35χρονο μέλος του αναρχικού χώρου, ο οποίος παλαιότερα είχε συλληφθεί για επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες. ...



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό πάρκινγκ όπλα, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια, τα οποία παραπέμπουν σε πιθανή εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, με την έρευνα να γίνεται στα πλαίσια της εξιχνίασης των υποθέσεων της ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, τη βομβιστική επίθεση στο Mall και τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ.

Αναλυτικά τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής:

Δύο σακίδια πλάτης

Δύο καλάσνικοφ με κομμένο κοντάκι

Τέσσερις χειροβομβίδες F1 αμυντικού τύπου

Τρεις γεμιστήρες γεμάτες

Δύο με είκοσι φυσίγγια η μία και έξι η άλλη

Τρεις γεμιστήρες κενές

Δύο κουτιά σφραγισμένα με γεμιστήρες των 720 φυσιγγίων

Ένα ζευγάρι γάντια

Η Αστυνομία έχει στο «στόχαστρο» έναν 35χρονο, ο οποίος είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο -με το πραγματικό του μάλιστα όνομα- το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό μέλος του αναρχικού χώρου, ο οποίος το 2005 είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τρεις για επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Ο 35χρονος, φαίνεται πως είναι ένα από τα «κομβικά» πρόσωπα στον χώρο της τρομοκρατίας, καθώς αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων και εκρηκτικών των τρομοκρατικών οργανώσεων Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών κτλ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνες σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια, με το ένα διαμέρισμα να βρίσκεται στην οδό Σκυλίτση 4 στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και συνέλεξε αποτυπώματα και DNA, θεωρώντας το συγκεκριμένο διαμέρισμα πολύ σημαντικό. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο 35χρονος εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και βρισκόταν στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και καιρό, ενώ παράλληλα οι Αρχές έκαναν έρευνες και σε ένα σπίτι συγγενικών του προσώπων στον Πειραιά.