Alco: Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή παρότι καταργήσαμε τα μαθηματικά


Είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην «εντολή Σταμάτη» προς δημοσκόπους, να εμφανίζεται πάση θυσία η Χρυσή Αυγή κάτω από 6%. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πάμπολλες καταγέλαστες δημοσκοπήσεις που ενδείκνυαν την μεθόδευση πίσω από τα προφανή ψεύδη που έφερναν την Χρυσή Αυγή μέχρι και πέμπτη!
Δεν ήταν βεβαίως πρωτόγνωρο κάτι τέτοιο, αφού και πριν τις ευρωεκλογές έδειχναν την Χρυσή ...

Αυγή πέμπτη και με μικρά ποσοστά και εν τέλει το αποτέλεσμα τους διάψευσε οικτρά, αφού και τρίτη δύναμη αναδείχτηκε η Χρυσή Αυγή και «ακούμπησε» το 10%.
Τώρα έχουμε μία νέα δημοσκόπηση της ALCO για το συστημικό newsit του Ευαγγελάτου. Η σημαντικότητα της εν λόγω δημοσκόπησης δεν έγκειται βεβαίως στα χαλκεία του Σταμάτη, που παρουσιάζει, αλλά στο γεγονός ότι αποδεικνύεται το ψεύδος τους, μέσω του λάθους να δημοσιεύσουν όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Μέγα λάθος το να δίνονται αναλυτικά στοιχεία χωρίς να έχουν χαλκευτεί και αυτά. Άλλη φορά περισσότερη προσοχή, αυλοκόλακες του Σαμαρά.
Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση και τον τίτλο που δίνει η πρόθυμη ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτη, αλλά «κουτσουρεμένη».

Συγκεκριμένα τα ποσοστά που δίδονται είναι:
ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%
ΝΔ: 25,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,9% (ακριβώς στις εντολές Σταμάτη)
ΠΟΤΑΜΙ: 4,9%
ΚΚΕ: 4,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,4%
ΑΝΕΛ: 3,1%
ΑΛΛΟ: 6,9%
Και εδώ αρχίζει και αποκαλύπτεται η προχειρότητα με την οποία στήθηκε η εν λόγω δημοσκόπηση. Παρουσιάζεται η κάρτα των συσπειρώσεων των κομμάτων, δηλαδή το ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογές και επιλέγουν να το ξαναψηφίσουν. Εκεί φαίνεται καθαρά ότι η Χρυσή Αυγή έχει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης, με 84%, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα.

Συγκεκριμένα οι συσπειρώσεις των κομμάτων είναι ως εξής:
ΚΚΕ: 95%
ΣΥΡΙΖΑ: 85%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 84%
ΝΔ: 71%
ΠΑΣΟΚ: 37%
ΑΝΕΛ: 34%
ΔΗΜΑΡ: 11%
Από αυτό το ποσοστό, με απλά μαθηματικά και με την χαριστική υπόθεση ότι από την Χρυσή Αυγή μόνο φεύγουν, αλλά δεν έρχονται ψηφοφόροι, συμπεραίνουμε ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να είναι 8% και όχι 5,9%. Βεβαίως, η προαναφερθείσα χαριστική υπόθεση δεν ισχύει γιατί η ΝΔ χάνει το 29% των ψηφοφόρων της, οι οποίοι μετακινούνται μαζικώς στην Χρυσή Αυγή, οπότε η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι «κουτσουρεμένη», αλλά διογκώνεται μέρα με την ημέρα.
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι δημοσκόποι, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικάντηδες κατά μέρους τα ψέμματα και ας αναμετρηθούμε στον πολιτικό στίβο, χωρίς χαλκεία. Και επειδή δεν μπορούν να αφήσουν τα ψεύδη, καθιστώντας την παραπάνω πρόταση ουτοπική, τουλάχιστον ας κάνουν περισσότερο επιμελή δουλειά...