Κατάπτυστη προπαγάνδα του Reuters με δήθεν κακοποιημένους μετανάστες

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες μετανάστευσης στις χώρες "παραγωγής" μεταναστών προς την Ελλάδα είναι η βία που ασκούν στους πολίτες τους, παράγωγο κυρίως του Ισλαμικού δικαίου, που προβλέπει ως ποινή το ξύλο. Πολύ ξύλο, για..
 
 
 
διάφορα παραπτώματα. Το μαστίγωμα είναι μια συνήθης πρακτική σε Μουσουλμανικές χώρες. Οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν με κάθε τρόπο από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, Αφρικανικές χώρες κ.λ.π. κι έρχονται στη φιλήσυχη και δημοκρατική Ελλάδα.
Όταν τους συλλαμβάνουν, δείχνουν τις μαστιγιές που απέκτησαν στην πατρίδα τους, τις αποδίδουν σε κάποιο κακό Έλληνα αφεντικό και έτσι γλιτώνουν την απέλαση.
Αυτό το γεγονός, παίρνουν διεθνή ΜΜΕ και το βαφτίζουν ως βασανιστήρια κακών Ελλήνων σε κακούς μετανάστες.

O σκοπός τέτοιων κατάπτυστων, ψευδέστατων δημοσιευμάτων, είναι να δημιουργήσουν ενοχές στους Έλληνες πολίτες, ώστε να αποδέχονται αγόγγυστα, τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων μεταναστών, για να μην προωθούνται στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν οι δημοσιογράφοι του Reuters για τους ταλαίπωρους μετανάστες, Την καλύβα τους θέλουν να φυλάξουν, φορτώνοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα.
Μια τέτοια ιστορία καταφανέστατου ψέμματος, με γελοία προπαγάνδα των "δυτικών ΜΜΕ" , όμοια με αυτή του "ο Σαντάμ Χουσείν έχει χημικά αέρια" ή "ο Άσαντ της Συρίας θα καταστείλει την επανάσταση με βιολογικά αέρια" αντιγράφουμε από το in.gr (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231225518), το οποίο αναδημοσιεύει γελοίο άρθρο του Reuters που έχει φωτογραφίες, δήθεν βασανισμένων μεταναστών, ενώ είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μουσουλμανικές μαστιγιές:

Τα βασανιστήρια, τα σημάδια

Θύματα ξυλοδαρμών, δύο μετανάστες στην Αθήνα αφηγούνται τις συγκλονιστικές ιστορίες τους

Χαρακιές σε σχήμα «Χ» έχουν μείνει να θυμίζουν στον 32χρονο Σομαλό μετανάστη Χασάν Μέκκι την επίθεση που δέχθηκε από άνδρες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μέκκι, όπως και ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Τάλεμπ που ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του και βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο, ήρθαν στην Ελλάδα ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Οι δύο μετανάστες διηγούνται στο πρακτορείο Reuters τις συγκλονιστικές ιστορίες τους.



7 φωτογραφίες


Τον Αύγουστο ο 32χρονος Σομαλός Χασάν Μέκκι περπατούσε με έναν φίλο του από τη Μαυριτανία στην Αθήνα, όταν μοτοσικλετιστές με μαύρα πουκάμισα και ελληνικές σημαίες τους πλησίαζαν και άρχισαν να φωνάζουν: «Πήγαινε σπίτι σου, μαύρε».

Οι άνδρες του επιτέθηκαν και τον έριξαν αναίσθητο με ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Όταν συνήλθε, ήταν καλυμμένος με αίμα. Αργότερα θα συνειδητοποιούσε ότι ρατσιστές που του επιτέθηκαν είχαν αφήσει στην πλάτη του χαρακιές που θύμιζαν ένα τεράστιο Χ.

«Δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά, οπότε δεν μπορώ να πάω πουθενά να ζητήσω βοήθεια» λέει ο Χασάν Μέκκι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Φοβάμαι, ίσως να με ακολουθούν και η ζωή μου να βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο» λέει ο 32χρονος.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Ο Ουαλίντ Τάλεμπ, ο Αιγύπτιος πρόσφυγαςπου ξυλοκοπήθηκε από φούρναρη στη Σαλαμίνα, διηγείται στο πρακτορείο Reuters τη δική του ιστορία.

Έχοντας δουλέψει για να καθαρίσει έναν φούρνο στη Σαλαμίνα, ο 29χρονος άνδρας πήγε να ζητήσει από το αφεντικό του τον μισθό που δικαιούτο.

Ο φούρναρης μαζί με δύο άλλα άτομα έδεσαν μία μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από τον λαιμό του Τάλεμπ και τον έσυραν σε έναν σταύλο. Εκεί, μαζί με έναν ακόμα άνδρα, τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν μέχρι να φτάσει στο σημείο να χάνει και να βρίσκει συνεχώς τις αισθήσεις του.

Οι άνδρες έπιναν μπίρα, αναγκάζοντας και τον Τάλεμπ να πιει, κοροϊδεύοντάς τον επειδή είναι μουσουλμάνος.

«Με έσερναν γύρω-γύρω σαν το σκύλο» είπε. «Πίστευα ότι ερχόταν το τέλος μου. Συνέχιζα να λιποθυμώ και κάθε φορά που λιποθυμούσα με χτυπούσαν με ράβδους για να με συνεφέρουν» θυμάται.

Μετά από 18 βασανιστικές ώρες, ο άνδρας κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες του. Ο εφιάλτης του δεν είχε τελειώσει.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπό του ήταν πρησμένο σε σημείο να μην αναγνωρίζεται, οι Αρχές, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφάσισαν να τεθεί υπό κράτηση επειδή δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να μένει στην Ελλάδα.

«Πήρα τηλέφωνο κάποιους ανθρώπους όσο ήμουν στη φυλακή και έμαθα ότι το αφεντικό μου είχε ήδη αφεθεί ελεύθερο» είπε.

Ο 29χρονος Αιγύπτιος εκφράζει το παράπονό του: «Με χτύπησαν, με έκλεψαν και όλοι ήταν έξω από τη φυλακή, εκτός από μένα».

Τελικά, μετά από πρόταση του υπουργού Ν.Δένδια, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε  για ανθρωπιστικούς λόγους, να μην κινηθεί καμία διαδικασία απέλασης σε βάρος του  Αιγύπτιου.

Αρκετοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή δεν είναι αρκετή. Ο Νικήτας Κανάκης, επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, επισημαίνει ότι εάν δεν τιμωρούνται οι ένοχοι, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. «Όλοι θα πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τέτοιες πράξεις και να ξεφεύγουν».
Newsroom ΔΟΛ
 
 
 
taxalia.blogspot.com