Διώξτε τα πάσης φύσεως σκουπίδια από τα Πανεπιστήμια !

Κλίμα τρομοκρατίας επικρατεί στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, μετά τη δημοσιοποιήση των ονομάτων καθηγητών του ΑΠΘ που υπέγραψαν το αίτημα για την παρέμβαση του εισαγγελέα πριν από 15 ημέρες προκειμένου να δοθεί τέλος στο καθεστώς ανομίας που είχε μετατρέψει τους χώρους του πανεπιστημίου σε απέραντη χωματερή.
Τα ονόματα 44 καθηγητών αναρτήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ιστοσελίδα αναρχικών που φιλοξενείται στο ΕΜΠ. 
Την Τρίτη το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών εγκλώβισε σε αίθουσα του πανεπιστημίου καθηγητές του Τμήματος Θετικών Επιστημών. ...



Ο κοσμήτορας της σχολής, Σπύρος Παυλίδης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, μετά από έντονα φραστικά επεισόδια που ακολούθησαν μέσα στην αίθουσα. "
Έχουν ξεπεράσει κάποια όρια σε μια κοινωνία που καταρρέει και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κρατήσουμε το πανεπιστήμιο όρθιο. Και θα το κρατήσουμε όρθιο. Δεν πτοούμαστε" δήλωσε λίγο αργότερα ο κ. Παυλίδης.
Οι καθηγητές και ο πρύτανης του Αριστοτελείου χαρακτηρίζουν "πράξη τρομοκρατίας" τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων υπέγραψαν το αίτημα για την εισαγγελική παρέμβαση.
"Είναι μια πράξη η οποία προσβάλλει κατάφωρα τα ήθη, τα ακαδημαϊκά. Είναι μια πράξη η οποία προσβάλλει κατάφωρα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να επιβάλλονται εξωθεσμικά κέντρα στις αποφάσεις των εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών", είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.
Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, "ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης".
"Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Για "πρόσκληση βαιοπραγίας" μίλησε από την πλευρά του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Βασίλης Μουγιος, σημειώνοντας ότι "υπήρχε θέση στοχοποίησης και πρόσκλησης για βιαιοπραγία σε βάρος τους. Αναρωτιόμασταν, ο συγκεκριμένος ιστότοπος εξακολουθεί να φιλοξενείται από τον server του ΕΜΠ" πρόσθεσε.
Ομηρος ο αντιπρύτανης στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Την ίδια ώρα, έκρυθμη είναι η κατάσταση και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου μειοψηφία φοιτητών αντιδρά στο νέο κανονισμό που έχει στόχο να αποβάλλει τους αιώνιους φοιτητές από τις φοιτητικές εστίες.
Όμηρο κράτησαν κάποιοι φοιτητές τον αντιπρύτανη για τέσσερις ώρες στο γραφείο του, καθώς ο κ. Κωνσταντάτος συνέταξε το νέο κανονισμό. Οι φοιτητές απαιτούσαν να δηλώσει ότι δεν θα εφαρμοστεί.
Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος, "με βία με τράβηξαν πίσω, με τραβολόγησαν, με έβρισαν, δεν με χτύπησαν και με κράτησαν εκεί πέρα για τέσσερις ώρες".
Στα άκρα έφθασαν σήμερα φοιτητές που αντιδρούν στο νέο κανονισμό για τις φοιτητικές εστίες καθώς επικήρυξαν τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη με αφίσες που γέμισαν το πανεπιστήμιο, στις οποίες γράφουν στα αγγλικά "Καταζητούνται νεκροί ή ζωντανοί".
Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών και καθηγητών, οι αιώνιοι φοιτητές όχι μόνο έχουν καταλάβει με τη συνδρομή και άλλων ατόμων εδώ και εβδομάδες τις φοιτητικές εστίες στη Καλαμαριά, αλλά νοικιάζουν σε πολλές περιπτώσεις τα δωμάτια που δεν τους ανήκουν. Και παρά το γεγονός ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή στην Αστυνομία να επέμβει, συνεχίζεται ακόμη αυτή η κατάσταση.
Για "παράλογη κατάσταση" έκανε λόγο ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρυ Παπαπανάγος, ο οποίος τόνισε ότι "οι εστίες αυτές είναι για φοιτητές οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη, έχουν μηδενικά εισοδήματα, είναι κάτω από το όριο της φτώχειας".