Κίνδυνος για δεύτερη «υπόθεση Οτζαλάν»!


Μια ανάσα από τον θάνατο, που τον περιμένει αν η Ελλάδα τον παραδώσει στην Τουρκία, βρίσκεται ένας Κούρδος αγωνιστής!
(Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο Ηλίας Παναγιώταρος)
Στα 33 του χρόνια ο Ιζάμ Αζίζ, ένας μαχητής του PKK που δηλώνει ευθαρσώς ότι «ανέκαθεν συμμετείχε στα κοινά και στους αγώνες του κουρδικού λαού», κινδυνεύει να γίνει μια δεύτερη περίπτωση Οτσαλάν, καθώς ενδέχεται να εκδοθεί αυτές τις μέρες στην Τουρκία για μια κατηγορία που του φορτώθηκε ενώ εκείνος ζούσε στην Ολλανδία! ...



Ο Ιζάμ Αζίζ, γεννημένος στο Ιράκ, εντάχθηκε από παιδί στις τάξεις του PKK, με στόχο την απόκτηση της ανεξαρτησίας του κουρδικού κράτους. Κυνηγημένος, όπως και όλη του η οικογένεια, από τους Τούρκους, κατέφυγε στην Ολλανδία όπου ζούσε μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα για να δει τον αδελφό του. Ξαφνικά συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. και παραπέμφθηκε σε δίκη για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, προφανώς επειδή έμοιαζε (;) με κάποιον άλλον! Επειτα από 16 μήνες προφυλάκισης, δικάστηκε και αθωώθηκε πανηγυρικά. Κανείς από τους μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε και οι κατηγορίες κατέπεσαν. Εντελώς συμπτωματικά όμως, λίγο μετά τη σύλληψή του, ήρθε στην Αθήνα σήμα από τις τουρκικές Αρχές, που ανέφερε ότι καταζητείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, πράξη η οποία κατά τους Τούρκους τελέσθηκε το 2010, κατά την περίοδο δηλαδή που ο Αζίζ ζούσε με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά τους στην Ολλανδία και δραστηριοποιούνταν στον τομέα της εξασφάλισης οικονομικών πόρων για τον ένοπλο αγώνα του PKK!
Ολως περιέργως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, με την 9769ΦΕΑ1349 απόφασή του με ημερομηνία 1-12-2011, κρίνει ότι ο μαχητής πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία υπό τον όρο «ότι ο ανωτέρω δεν πρόκειται να διωχθεί, δικαστεί ή κρατηθεί στο κράτος στο οποίο εκδίδεται σε εκτέλεση ποινής ή μέτρου ασφαλείας, ούτε να υποβληθεί σε οποιονδήποτε περιορισμό της ατομικής του ελευθερίας ούτε να παραδοθεί σε τρίτο κράτος για άλλες αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν πριν από την έκδοσή του, εκτός από εκείνη για την οποία ζητήθηκε και διατάσσεται με την απόφασή μας αυτή η έκδοσή του»!
Αν οι Τούρκοι επιστρατεύουν τον υπουργό Εξωτερικών και πρέσβη του νεοοθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου για μια απλή παρουσίαση ενός βιβλίου ενός μαχητή του PKK στο Πολεμικό μας Μουσείο, είναι εμφανές τι θα συμβεί στον Αζίζ μόλις τον παραλάβει η ΜΙΤ!