Κλεψιά, βρώμα και δυσωδία παντού - Μεγάλη απάτη με επιταγές στον ΕΟΤ - Πέντε συλλήψεις


Είχαμε γράψει: ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταζητείται για να συλληφθεί γενικός γραμματέας του ΕΟΤ
Οσμή μεγάλης απάτης στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού μετά τη σύλληψη του πρώην ειδικού συμβούλου του προσφάτως παραιτηθέντα γενικού γραμματέα, Νίκου Καραχάλιου.
Η αστυνομία συνέλαβε ...



επίσης τέσσερα ακόμη άτομα που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ για ξενοδοχείο της Σύρου, που όμως αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμιά απαίτηση από τον οργανισμό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην ειδικός σύμβουλος είχε παράτυπα μπλοκ επιταγών από το οποίο κόπηκε επιταγή την οποία προσπάθησε να εξαργυρώσει μια κοπέλα από τράπεζα. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΤ και αποκαλύφθηκε ότι ο Οργανισμός δε χρωστούσε στο ξενοδοχείο της Σύρου, υπέρ του οποίου θα γινόταν η εξαργύρωση της επιταγής.
Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στους δράστες και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν τα Χριστούγεννα στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήρα προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.