Έτσουξε πολύ κόσμο ο Παναγιώταρος με την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη από την Ξάνθη...!

Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια από την αριστερή ιστοσελίδα www.iefimerida.gr
Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο χαρακτήρισε «μπουχέσα» αλλά και κατά των μουσουλμάνων της Θράκης που χαρακτήρισε «μούλους» και «μογγόλους» έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Την ίδια ώρα, η Κομοτηνή και η Ξάνθη έδιναν εικόνα πεδίου μάχης με χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές να έρχονται στα χέρια. ...


Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις δύο πόλεις το Σαββάτο. Η αρχή έγινε στην Ξάνθη, παρουσία των βουλευτών του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού. Παρότι, η Αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα με την πόλη να θυμίζει φρούριο λόγω της εμφανούς παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων, τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν. Οι αριστερές οργανώσεις έκαναν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ενώ την ίδια στιγμή οι σαφώς λιγότεροι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com, οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στα νέα γραφεία ενισχύονταν από μέλη του κόμματος που μεταφέρονταν από γειτονικές πόλεις.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου κάποιοι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα. Γρήγορα, τα αίματα άναψαν ανάμεσα στις δύο ομάδες με ύβρεις που εξελίχθηκαν σε συμπλοκές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μια φοιτήτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοκοσομείο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής φορούσαν κράνη, είχαν σημαίες, και χαιρετούσαν ναζιστικά. Μάλιστα, στην ομιλία του ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε «μπουχέσα» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο που ζητάει να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, και «μούλους» και «μογγόλους» τους μουσουλμάνους που υψώνουν όπως είπε σημαία της Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης. «Εμείς πάντα κοιτάμε προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη», είπε απευθυνόμενος στου συγκεντρωμένους. Αμέσως μετά, ο άλλος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, είπε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει από τίποτε. Είχαμε ξεκινήσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τώρα και αύριο θα είμαστε κάτι χειρότερο ακόμα γι' αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους».

Στη συνέχεια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στην Κομοτηνή για τα εγκαίνια της εκεί τοπικής οργάνωσης όπου και πάλι υπήρξε το ίδιο σκηνικό βίας με αντιεξουσιαστές. Μάλιστα, οι χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο περνώντας μέσα από τα μουσουλμανικές συνοικίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και των μουσουλμάνων που ζουν στην περιοχή.

Σήμερα με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «βουτυρομπεμπέ» τον Αλέξη Τσίπρα, και «λιγούρια της εξουσίας» τα στελέχη του. Παράλληλα, καταφέρεται εκ νέου εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον «αποτυχημένο πολιτικάντη» και «αρχιπασοκάρχη»


stoxos.gr