Ο Στουρνάρας ζητάει να συνεχίσει κανονικά η ΔΕΗ την είσπραξη του χαρατσιού


Προ ημερών το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μια απόφαση βόμβα για το χαράτσι της ΔΕΗ. Έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την είσπραξή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ όπως και την απειλούμενη διακοπή ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν. Συγκεκριμένα, στην δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οργανώσεις...



και ομοσπονδίες καταναλωτών και τελικά το Πρωτοδικείο τους δικαίωσε. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι --ακόμη κι αν ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης-- μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.
Παρά ταύτα, ο Στουρνάρας επιμένει να συνεχίσει κανονικά η είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο για να αναιρεθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, ενώ θα σταλεί και επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να αψηφήσει την απόφαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έφτασαν τα 1,22 δισ. ευρώ, ενώ από αυτά τα 696 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και καταναλωτών που τροφοδοτούνται από δίκτυο χαμηλής τάσης.
Με λίγα λόγια, η τραγική συγκυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα με σκοπό να εξαφανίσει τον μικρομεσαίο επαγγελματία και να πλήξει για ακόμη μια φορά τον απλό Έλληνα. Αντίθετα, δεν προωθεί κανένα μέτρο που να αγγίζει τους «μεγαλοκαρχαρίες» που απομυζούν κλέβοντας το κράτος, το οποίο τους παρέχει κάλυψη και προστασία.