Αντεύχομαι στον Ευάγγελο Βενιζέλο: Ο νέος χρόνος να σε βρει εκτός πολιτικής κονίστρας

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Δήλωσε ο Dillinger της ελληνικής πολιτικής σκηνής νυν βουλευτής, συγκυβερνήτης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος των Κυβερνήσεων Λουκά και Γιωργάκη, πρώην άνθρωπος:

 
 
«Οι ημέρες των γιορτών μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε το θετικό πρόσωπο της κοινωνίας μας, να εδραιώσουμε την αλληλεγγύη μας, να σκεφτούμε την αισιόδοξη προοπτική της πατρίδας μας. Αυτό όμως προϋποθέτει ενότητα, υπευθυνότητα και δουλειά. Το κλειδί του μέλλοντος το κρατάμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας».
 
«Το θετικό πρόσωπο της κοινωνίας» είναι οι στεγασμένοι, οι επαρκώς σιτιζόμενοι, οι θερμαινόμενοι, οι υγιείς, οι υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα που εξακολουθούν να έχουν δουλειά, οι συνταξιούχοι που πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη στα 50 ή 55 ή 60. 
Τί θα γίνει με το αρνητικό πρόσωπο, δηλαδή με τους άστεγους, τους υποσιτιζόμενους, τους μη έχοντες για αγορά πετρελαίου, τους ασθενείς που δεν βρίσκουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, τους άνεργους, αυτούς που τους έκοψαν το ρεύμα, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι σου, τους υποκριτές φιλάνθρωπους, τις οικογένειες των αυτόχειρων;
«Να εδραιώσουμε την αλληλεγγύη μας». Σαν αυτή που έχεις επιδείξει προς τις τράπεζες και τους κολλητούς σου ως ο Λαυρεντιάδης;
«Να σκεφτούμε την αισιόδοξη προοπτική της πατρίδας μας». Ποια είναι αυτή; Η έξοδος από την κρίση με τί και πότε;
«Ενότητα». Πόσες φορές την έχω ακούσει αυτή την προτροπή! Κάθε φορά που ένας πολιτικός διαπιστώνει την κενότητά του, επικαλείται την ενότητα του λαού, την πάταξη δηλαδή της διαμαρτυρίας, κάθε αντίθετης φωνής.
«Υπευθυνότητα». Κάθε ανεύθυνος απαιτεί από τους άλλους υπευθυνότητα.
«Δουλειά». Πώς να δουλέψει κανείς όταν του έχεις πάρει τη δουλειά;
«Το κλειδί του μέλλοντος» σίγουρα το κρατάμε στα χέρια μας, αλλά έχεις διαλύσει την κλειδαριά ρε πόρκυ.
Σου εύχομαι ο νέος χρόνος να σε βρει εκτός πολιτικής κονίστρας.
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia.blogspot.com