Ο "νόμος των... ρομά" και στη Μεσσήνη - Κράτος οι τσιγγάνοι, θεατής η αστυνομία!


ΦΩΤΟ: από πρόσφατη συγκέντρωση Ελλήνων της Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στην εγκληματικότητα των ρομά (εκεί όμως είχαν έρθει τα ΜΑΤ για να προστατέψουν τους εγκληματίες)
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα τσιγγάνων έπεσε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πιλαλίστρας του Δήμου Μεσσήνης, Ιωάννης Αναστασόπουλος.
Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα περιέγραψε πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίσθηκαν πέντε...
 


αυτοκίνητα με περίπου 20 τσιγγάνους, οι οποίοι με ξύλα άρχισαν να τον χτυπούν, χωρίς εκ των πραγμάτων οι δύο αστυνομικοί, που ήταν όλη κι όλη η δύναμη του Τμήματος εκείνη τη στιγμή, να μπορούν να κάνουν κάτι. Ο ίδιος καταγγέλλει πως, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να κάνει μήνυση, του συνέστησαν να περιμένει, με αποτέλεσμα να χαθούν οι πρώτες ημέρες και το πλεονέκτημα του Αυτοφώρου.
Όπως κατήγγειλε ο κ. Αναστασόπουλος: «Ο πρόεδρος είχε καλέσει την Αστυνομία. Ήρθε το περιπολικό και οι αστυνομικοί μας πήραν και πήγαμε μαζί με άλλον έναν κάτοικο στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης να δώσουμε κατάθεση, καθώς ήμασταν παρόντες στο επεισόδιο και να κάνει μήνυση ο πρόεδρος. Ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν στο κτήριο της Αστυνομίας για να δώσει κατάθεση, είχαν έρθει κι άλλοι από το χωριό μας να καταθέσουν ότι δημιουργούνται προβλήματα με τους τσιγγάνους. Ήμασταν έξω από το κτήριο. Ξαφνικά ήρθαν κάτω από το κτήριο της Αστυνομίας και σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα με τσιγγάνους, οπλισμένοι με ρόπαλα και αυτοσχέδια κλομπ. Επιτέθηκαν προσωπικά σε μένα και στον άλλον κάτοικο που περιμέναμε μαζί να καταθέσουμε και άρχισαν να μας χτυπούν. Η Αστυνομία είχε δύο άτομα δύναμη εκεί. Έκαναν ό,τι μπορούσαν τα παιδιά. Οι τσιγγάνοι, όμως, ήταν σίγουρα 20 άτομα. Ήρθε τελικά κι άλλη δύναμη της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη, ούτε καν προσαγωγή. Προσπαθούσαν να μη γίνει η μήνυση, γιατί είχαν χτυπήσει τα “κόκκινα” τηλέφωνα από κάποιους. Ταυτόχρονα, και ο πρόεδρος και οι τσιγγάνοι απέσυραν τη μήνυση και τότε εμφανίσθηκαν οι τσιγγάνοι και μας επιτέθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος τώρα να πληρώσω δικηγόρο και τα σχετικά έξοδα. Η Aστυνομία δεν έκανε τίποτα στη συνέχεια, ενώ δώσαμε ονόματα ποιοι ήταν, καθώς κάποιους τους ξέραμε. Εμάς δε μας άφηναν να πάμε ούτε μέχρι το περίπτερο να πάρουμε νερό και τους τσιγγάνους τούς άφησαν έτσι».
Να τονίσουμε πως στην ευρύτερη περιοχή τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν "χτυπήσει κόκκινο". Χθες κατέληξε ο 87χρονος από το Κρυονέρι Τριφυλίας που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αλβανό ληστή!