Κίνα: Σύλληψη εκατοντάδων μελών σέκτας που τηρεί επικριτική στάση απέναντι στο κινεζικό καθεστώς, καλώντας τα μέλη της να ανατρέψουν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα σκοτώνοντας τον «μεγάλο κόκκινο δράκο» του κομμουνισμού


Περίπου χίλια μέλη της χριστιανικής σέκτας «Παντοδύναμος Θεός», η οποία διαδίδει ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου, συνέλαβαν οι κινεζικές Αρχές, όπως μεταδίδουν τοπικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η οργάνωση «Παντοδύναμος Θεός», την οποία τα κινεζικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «κακή λατρεία», προβλέπει πως την Παρασκευή θα ξεκινήσει ένα τριήμερο σκότους, το οποίο θα καταλήξει στο τέλος του κόσμου. ...
 




Σημειώνεται
πως η σέκτα τηρεί πολύ επικριτική στάση απέναντι στο κινεζικό καθεστώς, καλώντας τα μέλη της να ανατρέψουν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα σκοτώνοντας τον «μεγάλο κόκκινο δράκο» του κομμουνισμού, όπως αναφέρουν κρατικά κινεζικά μέσα.
Η προφητεία για τη συντέλεια του κόσμου βασίζεται σε μία γενικότερα απαξιωμένη ερμηνεία του Μακρού Ημερολογίου των Μάγιας, η οποία συνδέει το πέρας της 13ης Μπακτούν (μονάδα μέτρησης του χρόνου διάρκειας περίπου 394,3 ηλιακών ετών) με τη Συντέλεια.
Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ο αριθμός 13 είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Μάγιας. Δεδομένου του ενδιαφέροντος του χαμένου πολιτισμού για την αστρονομία, η ολοκλήρωση της 13ης Μπακτούν θεωρείται πως συνιστά το τέλος του Μακρού Ημερολογίου και παράλληλα κάποιο εσχατολογικό ορόσημο για την ανθρωπότητα.