Οι "μεγάλοι" οικονομολόγοι δεν μάζεψαν ούτε τα μισά λεφτά από τα τέλη κυκλοφορίας!

1,25 δις είναι το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που αναμένει να εισπράξει το κράτος, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, απομένουν τρείς εργάσιμες ημέρες για τη λήξη της προθεσμίας και πόσα λέτε να μάζεψαν;



Μόνο 600 εκατομμύρια. Άντε να μαζέψουν άλλα 200 τις επόμενες ημέρες, με το φόβο του προστίμου, που είναι το διπλάσιο των τελών, πάμε στα 800.
Μέχρι το 1,25 υπάρχει "μαύρη τρύπα" εσόδων ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ!
Και προφανώς θα τα πάρουν από αλλού, αφού όπως είπαμε χιλιάδες φορές, δεν υπάρχουν "πλούσιοι" που θα πληρώσουν για λογαριασμό μας. Εμείς τα πληρώναμε, τα πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλα. Οι "πλούσιοι" δεν πληρώνουν ποτέ εφορία, γιατί αν πλήρωναν δεν θα ήταν πλούσιοι !
Προφανέστατα θα δοθεί παράταση δέκα ημερών, ως συνήθως, η οποία δεν θα αποφέρει τίποτε!
Μετά, θα ακολουθήσουν απειλητικές ανακοινώσεις (θυμηθείτε το taxalia!) για ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν έχουν στο όχημά τους, την απόδειξη πληρωμής. Στην πράξη δεν θα γίνει τίποτε φυσικά!
Και για ποιό λόγο όλα αυτά;
Πότε θα καταλάβουν στο Υπουργείο Οικονομικών, ότι ο κόσμος δεν έχει; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος! Τι πιό απλό;
Όσο αυξάνουν τους συντελεστές φόρων και τα χαράτσια,  μέσα στον πανικό τους να εισπράξουν τα προκαθορισμένα στον προϋπολογισμό έσοδα, τόσο έξω θα πέφτουν !
Όπως δηλαδή θα πάθουν με το φόρο εισοδήματος εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών το 2014, όπου το 90% αυτών που θα πάρουν εκκαθαριστικό, θα το σκίσουν (θυμηθείτε το taxalia, γράφτε το!) Γιατί πολύ απλά και με θανατική ποινή να τους απειλήσουν, δεν έχουν. Πιό απλά δεν γίνεται: δεν έχουν!
Δεν μπορεί ο περιπτεράς που φτύνει αίμα φυλακισμένος 18 ώρες στο περίπτερό του, να πληρώσει εκκαθαριστικό 5.000 ευρώ, έχοντας εισόδημα 800 ευρώ το μήνα!
Πότε θα καταλάβουν οι φωστήρες ότι για να μαζέψει φορολογικά έσοδα το κράτος, πρέπει να πείσει τον πολίτη ότι είναι δίκαιο κι ότι δεν τον κλέβει;
Γιατί, οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν ξεφύγει προ πολλού από το να θεωρούνται λογικές και το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί ως αιμοβόρος ληστής, που την έχει στημένη στον έλληνα φορολογούμενο, για να του αρπάξει και το τελευταίο ευρώ που έχει στην τσέπη.
Όσο επιμένουν οι "φωστήρες" στην υπερφορολόγηση, τόσο θα μειώνονται τα φορολογικά έσοδα και τόσο πιό επιθετικοί θα γίνονται οι κρατικοί ληστές, για να ισοφαρήσουν τις απώλειες. Και τόσο πιό πολύ θα αρνείται ο κόσμος να συμμορφωθεί. Και τόσο πιό άγρια θα τον απειλούν οι μανδαρίνοι, με φυλάκιση πολλών ετών, για οφειλές λίγων ευρώ.
Αλλά αν δεν έχει ο άλλος, δεν έχει, πάει και τελείωσε !
Πότε θα καταλάβουν ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση, ώστε να μπορεί ο κόσμος να πληρώνει τους φόρους του;
Πότε θα καταλάβουν ότι αν διπλασιάσεις π.χ. τα τέλη κυκλοφορίας, δεν διπλασιάζονται τα έσοδα;;;
Η σχέση "φορολογικοί συντελεστές - απόδοση φόρων", δεν είναι γραμμική !
Πού στο διάολο έμαθαν οικονομικά οι πανικόβλητοι διαχειριστές;
 
 
 
 
taxalia.blogspot.com