Η Ελλάδα αναγνώρισε επίσημα τους κατσαπλιάδες της Συρίας


Η 4η Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» (αν η Συρία έχει τέτοιους φίλους τι να τους κάνει τους εχθρούς…) πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο και αποφάσισε την πλήρη αναγνώριση των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών».
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της συνάντησης αναφέρει –μεταξύ των άλλων- και τα εξής: «Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τον Εθνικό Συνασπισμό ως το νόμιμο αντιπρόσωπο του συριακού λαού και ως την οργάνωση-ομπρέλα υπό την οποία ...



συσπειρώνεται η συριακή αντιπολίτευση… Ο Μπασάρ αλ ‘Ασαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα και πρέπει να παραμερίσει για να επιτρέψει μια δημοκρατική μετάβαση».
Στη Διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 130 (φιλοαμερικανικών) χωρών, μεταξύ των οποίων και η μνημονιακή Ελλάδα του Αντωνάκη Σαμαρά, δια του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλου.
Λίγο νωρίτερα, την παραμονή της Διάσκεψης, ο Ομπάμα έδωσε το σύνθημα στους 130… πρόθυμους, αναγνωρίζοντας επίσημα τον εσμό της «συριακής αντιπολίτευσης» ως νόμιμο εκπρόσωπο της χώρας: «Αποφασίσαμε ότι η συμμαχία της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβάνει, αντανακλά και αντιπροσωπεύει επαρκώς το συριακό λαό και τη θεωρούμε νόμιμο εκπρόσωπό του». Να σημειωθεί, πως την «συριακή αντιπολίτευση» είχαν αναγνωρίσει η Αγγλία, η Γαλλία, η Τουρκία και το «Συμβούλιο Συνεργασίας» χωρών του Περσικού Κόλπου.
Αφελής ερώτηση: Ως γνωστόν, βάση της «συριακής αντιπολίτευσης» είναι η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει –για λογαριασμό ΗΠΑ και Ισραήλ- όλη τη βρομοδουλειά στη Συρία. Σίγουρα, η Τουρκία θα έχει μόνο κέρδη από μια ενδεχόμενη αλλαγή καθεστώτος στη χώρα. Γιατί, λοιπόν, η Ελλάδα διευκολύνει τα τουρκικά σχέδια; Για απαντήσεις απευθυνθείτε σε Αντωνάκη, Αβραμόπουλο και… ΣΙΑ!


ethnikismos.net