ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! 152 ελληνικά νησιά διεκδικούν οι τούρκοι...


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικότατοι οι Τούρκοι
Μόνο τυχαίες δεν ήταν τελικά οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι η Ελλάδα βουλιάζει και ξεπουλάει τα νησιά της. Υπό το φως των νέων εξελίξεων μπορούν πλέον να εκληφθούν ως «επιχειρηματικές προτάσεις», απευθυνόμενες προφανώς προς αυτούς που πάντα ξέρανε ως ενδοτικούς, δηλαδή τους πολιτικάντηδες. Τώρα σύμφωνα με δηλώσεις που κάνανε τούρκοι πολιτικοί, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις για διεκδικήσεις από πλευράς τουρκίας. Διεκδικήσεις που αφορούν αρκετά Ελληνικά νησιά και νησίδες που σε αριθμό, φτάνουν τα 152!
Σε ερώτηση του δημοκρατικού κόμματος, σχετικά με το ζήτημα, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απάντησε ότι: ...
 


"Υπάρχει, όσον αφορά ορισμένα νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, μια σειρά από προβλήματα, όπως αυτό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους και ότι η Τουρκία σε μια προσπάθεια να φθάσει σε μια δίκαιη λύση, είναι σε ... διάλογο (!) με την Ελλάδα". Ενώ από την πλευρά του ο Ουμίτ Γιαλίμ, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ερωτωντός κόμματος, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Zaman ότι δεν υπάρχει «πρόβλημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος», αφού αυτά τα νησιά «ανήκουν στην τουρκία», όπως δήλωσε. Επεξηγώντας τις δηλώσεις του είπε: "Στην πραγματικότητα, μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η νεοσύστατη Τουρκική Δημοκρατία, ξεπληρώνοντας το χρέος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τις δυτικές δυνάμεις, κατέβαλε επίσης το ποσό που αναλογεί σε αυτά τα νησιά. Αυτά τα 16 νησιά που είναι τουρκικά, αλλά παράνομα θεωρούνται ελληνικά είναι οι Οινούσσες, Χουρσίτ, Φούρνοι, Γαιδουρονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Keçi, Γυαλί, Λέβιθα και Ardacıkall, Γαύδος, Δία ή Ντία, Διονυσάδες, και Κουφονήσι. Στη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία η Τουρκία υπέγραψε το 1923 με τις νικήτριες δυνάμεις του πολέμου, η Άγκυρα συμφώνησε να δώσει πίσω τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου, που είχαν καταληφθεί από ξένες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτά τα 16 νησιά δεν αναφέρονται μεταξύ των νησιών που η Τουρκία συμφώνησε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αν τα ονόματα των νησιών αυτών δεν αναφέρονται στην συνθήκη, γιατί θα πρέπει να είναι η ιδιοκτησία τους αμφιλεγόμενη; Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν ως τουρκικό έδαφος."
 
Φυσικά όλα τα αυτά δείχνουν πως οι τούρκοι δεν χαμπάριασαν από τα λεκτικά πυροτεχνήματα του Αβραμόπουλου, αλλά πλέον δείχνουν τάσεις διεκδικήσεως για 152 νησιά. Αυτό φυσικά μπορεί να εκληφθεί ως το τελευταίο μέρος ενός σχεδίου που ξεκινά με το σχέδιο Οζαλ και την πλημμυρίδα τουρκοφρόνων λαθρομεταναστών που κατέκλυσε την Ελλάδα, την συστηματική διάλυση από πλευράς πολιτικάντηδων του Ελληνικού Στρατού.