Πληρώνουμε χρυσούς και τους πρώην προέδρους της Βουλής... Volvo 40.000 ευρώ στον Πετσάλνικο...!

Άκρως γενναιόδωρες είναι οι παροχές του ελληνικού κράτους προς όλους όσοι διατελούν πρόεδροι της Βουλής.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής,... 
 
 
 
το πολυτελές Volvo αξίας 40.000 ευρώ που δόθηκε στον Φίλιππο Πετσάλνικο είναι μόνο μία από αυτές.
Η παροχή του αυτοκινήτου γίνεται βάσει εθιμικού δικαίου όταν αποχωρούν από την προεδρία και προστίθεται σε άλλες, όπως η διατήρηση γραφείου μέσα στο κτίριο της Βουλής και το δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να... αποβιώσει.
Τα προνόμια τα απολαμβάνουν τόσο εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι, Απ. Κακλαμάνης, και Β. Πολύδωρας, όσο και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φ. Πετσάλνικος, ο Δ. Σιούφας και η Α. Ψαρούδα-Μπενάκη.
Ειδικότερα, το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής που δεν έχουν εκλεγεί ξεπερνά τα 100.000 ευρώ ετησίως (πέρα από τη σύνταξή τους). Έτσι, εκτός από το πολυτελές Volvo του Φ. Πετσάλνικου, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κυκλοφορεί με ένα Honda υβριδικό, ο Δ. Σιούφας με ένα Toyota Prius, ενώ όσον αφορά τους πρώην προέδρους της Βουλής που έχουν εκλεγεί βουλευτές, ο Β. Πολύδωρας κυκλοφορεί με μία ολοκαίνουργια Mercedes c200 και ο Απ. Κακλαμάνης έχει στη διάθεσή του ένα Audi A6. sigmalive.com



stoxos.gr