Ερντογάν: Δεκανίκι της Μέρκελ κατά της Ελλάδας

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς! Να τον χαίρονται οι Έλληνες πολιτικοί τον φίλο τους τον Ερντογάν, ο οποίος από το μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας, άνοιξε το στόμα του και δεν ήξερε τι έλεγε. Μετά την καταγγελία του ΟΗΕ για την αδράνεια στο θέμα της Συρίας ήρθε η ώρα και της έμμεσης επίθεσης στην Ελλάδα, μέσω της στήριξης της Μέρκελ και της Γερμανίας για την πολιτική αυστηρής λιτότητας που έχει επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη.
Σε σχετική ερώτηση, επιτέθηκε εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού... 
 
 
 
Ταμείου (ΔΝΤ) που ζητά από τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την Ευρωζώνη με απίστευτη επιχειρηματολογία: «Ο γερμανικό λαός ρωτά, γιατί να διοχετεύσω τα λεφτά μου σε χώρες που απέτυχαν να πληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ; Οι χώρες πρέπει να είναι ικανές να στηρίζονται στα πόδια τους… Όταν εξετάζεις το θέμα από την οπτική του δικαίου, η στάση του γερμανικού λαού είναι σωστή και δίκαιη»!
Κι ενώ στήριξε τη Γερμανία που πλειοδοτεί σε σκληρότητα και αναλγησία, κατηγόρησε μετά το ΔΝΤ λέγοντας ότι είναι δύσκολη η συνεργασία με τις χώρες που δανείζει και ζήτησε την άμεση αναμόρφωση του θεσμού! Τρικυμία εν κρανίω… Αυτά είπε ο ισλαμιστής πασάς της Άγκυρας, που πλέον άρχισε να κάνει τα γλυκά μάτια στη Μέρκελ, πιστεύοντας ο αφελής ότι θα πετύχει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τη συνδιοικεί με τους Γερμανούς… Γενικώς, ο Ερντογάν τα έβαλε με όλους τους θεσμούς που δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα του φταίνε πλέον, ουσιαστικά ζητάει την αναμόρφωση της υφηλίου με τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στα τουρκικά συμφέροντα…
Όσον αφορά την ουσία αυτών που είπε, δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Δεν διαφωνούμε, λεφτά της Γερμανίας ήταν, εάν όμως ενδιαφέρεται τόσο πού για το δίκαιο, όπως λέει, τότε θα έπρεπε να πει ότι οι Γερμανοί όφειλαν να πατήσουν φρένο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου όταν έβλεπαν τα εμπορικά ισοζύγια να καταστρέφονται. Όταν δηλαδή η Γερμανία μόνο πουλούσε και οι υπόλοιποι μόνο αγόραζαν, με τη χώρα της Μέρκελ να μαζεύει το χρήμα. Αν το δούμε κυνικά, συμφωνούμε, καλά έκανε, αν και οι ανισορροπίες στη διεθνή οικονομία συχνά πληρώνονται πολύ ακριβά… Μην μας πουλάει φούμαρα όμως περί δικαίου.
Εάν τον καίει τόσο πολύ το δίκαιο θα έπρεπε επίσης να ασχοληθεί λίγο και με την καταλήστευση της Ελλάδας από τους Ναζί και την εξαφάνιση είτε από εκτελέσεις είτε από την πείνα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η δική του χώρα ανήγαγε σε επιστήμη την τακτική του «επιτήδειου ουδέτερου»… Χρήματα τα οποία η Γερμανία ουδέποτε επέστρεψε. Πολύ επιλεκτική αυτή η μνήμη του Ερντογάν…

 

defence-point.gr