Εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Αγαπάμε περισσότερο την Αλβανία» ! ! !

http://aftonomi.gr/images/antidimarxos-thessaolinikis.jpg 
                                                        Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλβανίας
Για περισσότερο από μία ώρα δεκάδες μέλη της αλβανικής κοινότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν σε μια από τις αίθουσες του Δημαρχείου της πόλης μια ποιητική βραδιά όπου συμμετείχαν και οι «διακεκριμένοι» Αλβανοί ηθοποιοί από την Κορυτσά Zamira Kita και Ligoraq Riza.
Η εκδήλωση είχε τίτλο «Αγαπάμε περισσότερο την Αλβανία» και διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Αλβανίας στην πόλη, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους...




"Τα συναισθήματα της σημερινής βραδιάς είναι μοναδικά. Προσωπικά δεν είχα αισθανθεί τέτοια συναισθήματα, φαίνεται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι συναντάμε συμπατριώτες μας. Είναι χαρά μου να κάνω μια ποιητική συναυλία για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας", είπε η Αλβανίδα ηθοποιός Zamira Kita.

Η Αλβανίδα ηθοποιός Zamira Kita

«Αυτή ήταν βραδιά, είχε διασκέδαση και πολύ συγκίνηση. 
Ήμασταν μαζί με φίλους, με καλλιτέχνες και με πρώην συναδέλφους. Αυτή η βραδιά θα χαραχτεί στην μνήμη μας», δήλωσε ο Ligoraq Riza.
Η αίθουσα φορτίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα από τους στοίχους των ποιημάτων των Fan Noli, Lasgush Poradeci, Mitrush Kuteli (σύμφωνα με τους αλβανούς είναι τσάμης που εκδιώχθηκε από την Ελλάδα), αλλά και πολλών διακεκριμένων Ελλήνων ποιητών όπως του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Καβάφη και του Λειβαδίτη. 
«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς το καταφέρατε αν και δεν κατάλαβα λέξη, μου έρχεται να σας αγκαλιάσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά και να σας πω ευχαριστώ», δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μαρία Πασχαλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης

Η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην Αλβανική εκδήλωση με την ερμηνεία ενός ποιήματος, ενώ ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Riza Poda δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές ενισχύουν το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη Riza Poda