Ανθελληνικό ντελίριο στην Κλεισούρα από Αλβανούς σωβινιστές

Μουγγάθηκαν οι ντόπιοι «αντιεθνικιστές»
Μεγάλα επεισόδια έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο. Οπαδοί του ακραίου ανθελληνικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» και του κόμματος των Τσάμηδων πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του έπους του 1940 και διπλωματικών οχημάτων (σ’ ένα απ’ αυτά επέβαινε ο Έλληνας πρεσβευτής).
Τα επεισόδια έγιναν στην Κλεισούρα της Πρεμετής, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο επίσημα στρατιωτικά νεκροταφεία του Έπους του 40. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή ανθελληνική συνθήματα Αλβανών εθνικιστών...




Βεβαίως, η αντίδραση αυτή των Αλβανών ανθελλήνων ήταν φυσιολογική, καθώς το 1940 οι Αλβανοί (η χώρα των οποίων ήταν Ιταλικό προτεκτοράτο) πολέμησαν κατά των Ελλήνων, με δύο Συντάγματα Πεζικού, ενσωματωμένα στον Ιταλικό Στρατό. Οι δε Τσάμηδες, συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς κατακτητές της Ηπείρου (και μετά το 1943 –που έφυγαν οι Ιταλοί- και με τους Γερμανούς), σκότωσαν, έκλεψαν και βίασαν Έλληνες και Ελληνίδες και λεηλάτησαν τις περιουσίες τους. Αυτά, όμως, είναι άγνωστα στη νέα «πολυπολιτισμική» Ελλάδα της «δημοκρατίας ’74».
(ΥΓ): Ούτε μια απλή ανακοίνωση φραστικής καταδίκης των επεισοδίων που προκάλεσαν οι Αλβανοί «φασίστες», «ρατσιστές», «νεοναζί» κ.τ.λ. (σύμφωνα με την ορολογία της άκρας αριστεράς), έστω για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, δεν έβγαλαν τα λαλίστατα – σε άλλες περιπτώσεις- κόμματα της άκρας αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ), καθώς και τα καθεστωτικά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και το… νεοαριστερίστικο (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Γιατί άραγε; Γιατί έχουν στο στόχαστρο μόνο τον ελληνικό εθνικισμό και κάνουν την… παγώνα για τον τουρκικό, τον αλβανικό, τον σκοπιανό, τον βουλγαρικό κ.τ.λ.; Γιατί έτσι επιτάσσει ο «θείος» από την Αμέρικα!