ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Εκδήλωση της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης με θέμα: Τα "ΟΧΙ" των γιγάντων και τα "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" των νάνων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQmX_UBwgdJ1MhVqcWaEqSCLF4XWZkCBfbzz-eSdHAqf58u3ZilKDhoxP_KkGn3aC3cBrViOT5IJhwaU0ap650X7m6ts1nHcKRndAuzbSRnYlMOpkaU7pp_tLzWbycZ4b-Cn4bXXE5r18p/s1600/S1150016+%2528fixed%2529.jpg
Με αφορμή την Εορταστική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης ομιλία, κατά την οποία αναπτύχθηκε η μεγαλοσύνη των ηγετών και του λαού που οδήγησε στη νίκη κατά τον πόλεμο του 1940. 
Η σύγκριση με την σημερινή κατάσταση είναι δυστυχώς αναπόφευκτη και καταθλιπτική. 
Άραγε μπορεί να στοχαστεί κανείς τις συνέπειες που θα υπήρχαν για την ιστορία και την χώρα μας εάν δεν ηγούνταν ο Ιωάννης Μεταξάς; 
Άραγε μπορεί κανείς να διανοηθεί τι θα γινόταν στην σημερινή εποχή εάν ηγούνταν ο τότε εθνικός κυβερνήτης; Καλύτερα να μην γίνονται τέτοιες σκέψεις και συγκρίσεις. 
Οι Έλληνες ΤΟΤΕ πολέμησαν όχι το ιταλικό καθεστώς αλλά την θέληση της...
 

 
γειτονικής χώρας να στερήσει την ελευθερία μας. 
Θα πολεμούσαμε με την Ιταλία όποιο καθεστώς και αν είχε εφόσον επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία μας. 
Σήμερα άραγε γιατί δεν δίνουμε την μάχη μας, σε ένα ίσως διαφορετικό πόλεμο, που όμως και αυτός έχει θύματα; 
Υπήρξε επίσης έκθεση με τύπο εκείνης της εποχής, που καλούσε σύσσωμο τον Ελληνικό λαό στα όπλα για να υπερασπίσει την προαιώνια Γη του. 
Ο κόσμος για ακόμη μία φορά ήταν περισσότερος από κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις! 
Έπειτα το λόγο πήραν 3 εκ των βουλευτών του Κινήματος μας, οι συναγωνιστές Γρέγος Αντώνιος(Α' Θεσσαλονίκης), Ματθαιόπουλος Αρτέμιος (Σερρών) και Ζησιμόπουλος Πολύβιος (Β' Θεσσαλονίκης), κάνοντας μία αναφορά στα τεκταινόμενα του χώρου της βουλής, αλλά και στη στάση των πολιτικών, που κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να αφελληνίσουν την Πατρίδα μας.