Αργολίδα: Απελπιστική η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες - Ανύπαρκτη η Αστυνομία


Τραγική είναι η κατάσταση στην Αργολίδα, σε επίπεδο αστυνόμευσης, με συνέπεια τα κρούσματα κλοπών να είναι στην ημερήσια διάταξη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, σε ρυθμούς… ανεξέλεγκτα αυξανόμενους.
Ο ένας λόγος είναι πως, τον τελευταίο καιρό, αντί να ενισχυθεί, έχει αδυνατίσει η αστυνομική δύναμη του νομού, καθώς από τους 180 αστυνομικούς που αποτελούν το σύνολο του προσωπικού, σε καθημερινή βάση 25 άτομα μεταφέρονται για να φρουρήσουν το στρατόπεδο λαθρομεταναστών της Κορίνθου. 
Λαθρομεταναστών που έχουν μεταφερθεί εκεί από την Αθήνα για να…
 
εξωραΐσουν την εικόνα μιας μεγαλούπολης υπό κατάρρευση.
Αντίθετα, και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην Αργολίδα, ούτε ένας λαθρομετανάστης, ειδικά από την Ασία, από τις εκατοντάδες που διαβιούν στο σύνολο της Αργολικής υπαίθρου, δεν έχει ελεγχθεί, καταγραφεί, πολύ δε περισσότερο απομακρυνθεί, καθότι ο “Ξένιος Ζευς” αφ’ ενός δεν εφαρμόζεται στην επαρχία και αφ’ ετέρου την επιβαρύνει με την ροή σ’ αυτήν λαθρομεταναστών που διέμεναν στην Αθήνα, παίρνοντας, ταυτόχρονα και από την ήδη ελλειμματική δύναμη των 180 αστυνομικών(που θα έπρεπε να ήταν, τουλάχιστον 300)…
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην έχει μείνει νοικοκυριό στην ύπαιθρο απείραχτο, με δράστες από Πακιστανούς, Ρουμανόγυφτους κ.λ.π. έως περιφερόμενους τσιγγάνους (που λειτουργούν ως… εργοδότες των πρώτων(!)).  
Πρώτα και εύκολα θύματα είναι οι γεωτρήσεις, όπου εξαφανίζονται από καλώδια μέχρι πομώνες, χωρίς να… περιφρονούνται γεωργικά εργαλεία, πόρτες, περιφράξεις, μπαταρίες, πετρέλαια, δυναμό ανεμομεικτών κ.τ.λ.π., κ.τ.λ.π…. πράγματα, που τις περισσότερες φορές δεν δηλώνονται στην αστυνομία αλλά που προκαλούν απόγνωση στους αγρότες και ταυτόχρονα προοπτικές επικίνδυνης κοινωνικής έκρηξης, με τις όλο και αυξανόμενες αγορές κυνηγετικών όπλων για προστασία…


 Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
www.paratiritis-news.com