Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας


Σήμερα μεσούντος του Ελληνικού καλοκαιριού και ενώ σύσσωμα τα διεθφαρμένα ΜΜΕ, ασχολούνται με το κροκόδειλο που εμφανίστηκε στην Κρήτη, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές θα προσεγγίσουμε ακόμα μια φορά την Εθνοκτόνο οικονομική πολιτική, που εκτελεί σε δόσεις η ...

Χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου.
Οικονομική κρίση είναι τo φαινόμενο κατά το οποίο μια οικονομία χαρακτηρίζεται από μια διαρκή και αισθητή μείωση της οικονομικής της δραστηριότητας. Όταν λέμε οικονομική δραστηριότητα αναφερόμαστε σε όλα τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας, όπως η απασχόληση, το εθνικό προϊόν (ΑΕΠ), οι τιμές, οι επενδύσεις κ.λπ. Ο βασικότερος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας είναι οι επενδύσεις, οι οποίες, όταν αυξομειώνονται, συμπαρασύρουν μαζί τους και όλα τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη.
Με τις ευλογίες της Τρόικα για τα δημοσιονομικά και την Νομισματική πολιτική στα χέρια της Μέρκελ, η χώρα δείχνει να έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο, που από οικονομικής-κοινωνικής πλευράς, το μονοπάτι που ηθελημένα μας υπέδειξαν, απαιτεί ΠΛΕΟΝ Εθνικές πολιτικές αποφάσεις, για να ΜΗΝ γίνουμε ο Τιτανικός της Ευρώπης, όπως είχε πει ο "πρωτοκλασσάτος" πρώην Τσάρος της οικονομίας Παπακωνσταντίνου.
Το τρέχον πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο συνδυασμός υψηλού χρέους, μεγάλου ελλείμματος και χαμηλής ανταγωνιστικότητας. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων ευθύνεται για το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί μόνο με πολύ υψηλά επιτόκια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όσο και εαν τα Φερέφωνα της Συγκυβέρνησης, σε άγαστη συνεργασία με τα υπερχρεωμένα-καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε υπό ευνοικό δανεισμό, η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά, μιας και οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από ρευστότητα και τα επιτόκια είναι με υψηλό θετικό πρόσημο.
Ο όρος ανάπτυξη, όπως έχει πλέον χιλιοειπωθεί, τείνει να περάσει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αφού το μόνο που αναπτύσσεται ραγδαία είναι το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών πρός το Κράτος και τις Τράπεζες.
Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διοίκησης της εγχώριας οικονομίας δεν κάνει διακρίσεις σε νεόπτωχους, άστεγους, νεόπλουτους, πλούσιους, απλά λαμβάνει οριζόντια μέτρα που κυριολεκτικά πλήτουν την εναπομείνασα αστική τάξη, με οικονομικούς αλγόριθμους που η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ περνά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Υπουργείου Οικονομικών.
Η πρόσφατη αλλαγή του Γ.Γ εσόδων κου Θεοχάρη σηματοδοτεί την περαιτέρω σκλήρυνση της φοροεισπρακτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, αφού πλεόν το κράτος αυξάνει διαρκώς τις υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι του, μέσα από την έμμεση-λεγόμενη και άδικη- και άμεση φορολογία. Οι Έλληνες ασφαλισμένοι, που κάθε μήνα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εκατοντάδων ευρώ, μαθαίνουν δια στόματος Βορίδη, ότι θα σηκώσουν στις πλάτες τους και τα εκατομμύρια Λαθρομεταναστών στο δημόσιο σύστημα υγείας.
ΟΥΔΕΙΣ χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ελλάδα που αδυνατεί να ταΐσει τα παιδιά της, με τα νοσοκομεία χρεωκοπημένα, με τα ράντζα γεμάτα, με γεννόσημα φάρμακα ΚΙΝΑΣ, με ένα σύστημα να νοσεί και έναν Υπουργό να λειτουργεί ψηφοφηρικά.
Ρωτάνε καθημερινά αυτοί που ακόμα πληρώνουν υπέρογκες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, ποιά η διαφορά αυτού που πληρώνει με αυτόν που ΔΕΝ πληρώνει τίποτα; Η απάντηση είναι ανθρωπιστική από τους "σοφούς" της οικονομίας, οι οποίοι και απαντούν με το ΑΝ είναι δυνατόν να μην παρέχουμε περίθαλψη σε αυτούς που ΔΕΝ μπορούν.
Δηλαδή τα εκατομμύρια ανασφάλιστων λαθρομεταναστών, που δουλεύουν στην χώρα μας με μαύρα μεροκάμματα σε Πολυεθνικές εταιρίες, η ανεξέλεκτη θαλάσσια εισροή λαθρεποίκων, τα λιγότερα νοσοκομεία, οι κακοπληρωμένοι ιατροί, το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό, οι ανύπαρκτες υλικοτεχνικές υποδομές που ΔΕΝ ήταν ικανές εδώ και δεκαετίες να καλύψουν τον Έλληνα, τώρα θα καλύψουν όλον αυτόν τον μεταναστευτικό πληθυσμιακό όγκο ΔΩΡΕΑΝ; Εδώ πλεόν μας κοροιδεύουν ασύστολα και τα ΜΜΕ ασχολούνται με το διαζύγιο Κωστόπουλου-Μπαλατσινού εδώ και μια εβδομάδα, την ώρα που Έλληνες είναι άστεγοι και οικογενειάρχες αυτοκτονούν καθημερινά.
Μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε με οικονομικούς ακαταλαβίστικους όρους επίτηδες, για να δείχνουν ως οι μόνοι επαΐοντες για την λύση των όποιων προβλημάτων, οι ίδιοι μας δημιούργησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Η αποπληρωμή του χρέους προϋποθέτει αρχικά τη μείωση του ελλείμματος. Το μέρος του ελλείμματος που δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές των τόκων ονομάζεται πρωτογενές έλλειμμα. Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν προσθέτει καινούργιο χρέος σ’ αυτό που της κληρονόμησαν παλαιότερες κυβερνήσεις. Πρωτογενές έλλειμμα με θετικό πρόσημο σημαίνει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί νέο χρέος.
Η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα από ανάπτυξη και ΟΧΙ από περικοπές δαπανών. Αν το πρωτογενές πλεόνασμα υπερβεί τις πληρωμές των τόκων του χρέους, το συνολικό έλλειμμα θα έχει αρνητικό πρόσημο και το χρέος θα μειωθεί. Αν το πρωτογενές πλεόνασμα ισούται με τις πληρωμές των τόκων του χρέους, το έλλειμμα μηδενίζεται και το χρέος θα παραμένει σταθερό. Παρόλο που για τη μείωση του χρέους απαιτείται αρνητικό έλλειμμα.
Οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών έφεραν την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες πολλά χρόνια νωρίτερα αναβάλλονταν συνεχώς στην Ελλάδα, ελέω πολιτικού κόςτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μείνει  πίσω, και να βρεθεί με ένα μη παραγωγικό δημόσιο τομέα, ένα άνισο και αναποτελεσματικό σύστημα συλλογής φόρων, ένα μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα, και ένα περιοριστικό και αναποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο στην οικονομία, η ανταγωνιστικότητα της οποίας είναι χαμηλή και μειώνεται συνεχώς αφού η πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου, μέσω των αυξήσεων στο λειτουργικό κόστος των εναπομείναντων επιχειρήσεων ΔΕΝ αφήνει περιθώρια επιβίωσης.
Υπακούουν με όλα αυτά που υπέγραψαν στα Μνημόνια σε έξωθεν εντολές, νομοθετούν σε θερινή βουλή θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον πολλών γενεών, ζουν το Ελληνικό καλοκαίρι στις παραλίες με μισθούς των 8.000 και 9.000 χιλιάδων ευρώ, κάνουν χαβαλέ σε ακριβά μαγαζία την ώρα που οι Ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων στην εφορία, έχουν φτάσει σε σημείο οριακό για την εκτέλεση του Προυπολογισμού.
Τώρα λέει ο νέος Υπουργός οικονομικών να πατάξουμε την φοροδιαφυγή με σύνδεση των ταμειακών μηχανών της μικρομεσαίας επιχείρησης με την εφορία. Οι πολυεθνικές τύπου LIDL, ZARA κλπ που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με "φτηνό" εισαγόμενο τρόφιμο και ρούχο έχουν αποδώσει τους αντίστοιχους φόρους; Απάντηση ΟΧΙ διότι με τριγωνικές συναλλαγές καταφέρνουν να διογκώνουν το κόστος πωληθέντων άρα να παρουσιάζουν ελάχιστα κέρδη.
Γίνονται έλεγχοι της Εφορίας στα Κινέζικα που έχουν πλημμυρίσει την Ομόνοια με υπερχοντρικές αποθήκες; ΟΧΙ ξεκάθαρα! ΟΧΙ αυτές είναι οι κινέζικες επενδύσεις που ήρθαν στην Ελλάδα αγοράζοντας κοψοχρονιά το Λιμάνι του Πειραία για να το κάνουν πύλη πρός την Ευρώπη. Απλά είναι τα θέματα στην Οικονομία και καταλήγουν ΟΛΑ στο τι μίγμα θέλει η εκάστοτε Κυβέρνηση να ακολουθήσει και πόσο  διατεθειμένη είναι να Συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα.
Είναι Δυνατόν η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ (συμφερόντων Μπόμπολα) να έχει δανειοδότηση εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που έσοδα μείον έξοδα βγάζουν αρνητικό πρόσημο; ΕΑΝ η λογική της Ξενοκίνητης Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι να χαρίζει τα λεφτά του Λαού μας σε επιχειρήσεις που ΔΕΝ προσφέρουν  τίποτα, τότε όποιος αναλάβει την χώρα ΠΡΕΠΕΙ να κάτσει σοβαρά με χαρτί και μολύβι να αξιολογήσει που πήγαν τόσα Δισεκατομμύρια Ευρώ από κοινοτικά πακέτα που ελήφθησαν από 1980 -2014.
Στόχος μια Εθνικής Κυβέρνησης πρέπει να  είναι η τόνωση της αγοράς και η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Οι βασικοί άξονες για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η εισαγωγή ρευστότητας στην οικονομία ώστε να τονωθεί η ζήτηση και η προώθηση των επενδύσεων με μακροπρόθεσμο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Οι στοχευμένες παρεμβάσεις του Κράτους πρέπει να είναι σε αναπτυξιακά έργα που θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη, λαμβάνοντας υπόψην τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα. Σαν παράδειγμα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την εκμετάλλευση  των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, για την επιδότηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, στην Ελληνική ύπαιθρο.
Αυτήν την ύστατη ώρα που το 3ο Πολιτικό Κόμμα της Ελλάδας διώκεται ασύστολά και με πρωτόγνωρη μανία, συντελείται μια Εθνική καταστροφή άνευ προηγουμένου, με μια κλειστή Βουλή που λειτουργεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την ελίτ του εγχώριου πολιτικού συστήματος, που έχει διαπράξει σοβαρότατα ποινικά αδικήματα.
Η Χρυσή Αυγή, καλεί τον Ελληνικό λαό να βγάλει τις πολιτικές παρωπίδες, να στείλει τους Κλέφτες φυλακή, να γίνει λογιστικός έλεγχος, να λογοδοτήσουν όσοι έκλειναν συμφωνίες και έδιναν φιλέτα γης με ΜΙΑ μόνο προσφορά (Ελληνικό, Βουλιαγμένη) ΑΝΤΙ να κυρήξουν άγονο τον διαγωνισμό, να στηρίξει το Εθνικιστικό κίνημα που φυλακίστηκε συλλήβδην!

Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος