Ο mister Tsipras μιμείται τον Α. Παπανδρέου στο... ξεπουπούλιασμα του ΚΚΕ

Το άνοιγμα προς την ακροαριστερά επέλεξε ο misterTsipras, κατά τη χτεσινή ομιλία του στα όργανα του συνονθυλεύματος. Έτσι, απηύθυνε… πρόσκληση για συνεργασία στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡCIA, στους Οικολόγους και στους «σοσιαλιστές» που έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται βεβαίως για πιστή αντιγραφή της προ του 1981 ανδρεοπαπανδρεϊκής τακτικής, για…

ξεπουπούλιασμα του ΚΚΕ, που τότε είχε επιτευχθεί με την υιοθέτηση κουκουέδικων συνθημάτων, όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω για πάντα από το ΝΑΤΟ», «Έξω απ’ την ΕΟΚ των μονοπωλίων», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», που… ξεχάστηκαν την επομένη της κατάκτησης της εξουσίας. Τώρα, δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιγράψει τα μίζερα κουκουέδικα συνθήματα (παρήλθε άλλωστε η εποχή των συνθημάτων…), αλλά θα επιχειρήσει να σαγηνεύσει τους κουκουέδες με την «κυβερνώσα αριστερά» του. Πάντως, η τακτική αυτή πιάνει και με δεδομένη τη δίψα των κομμουνιστών για τη… γλύκα της εξουσίας, μπορεί το ΚΚΕ να πάει ακόμα και κάτω από 3% – μια εξέλιξη που οπωσδήποτε θα είναι πολύ ευχάριστη.
(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, ο misterTsiprasέκανε και απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, διαπιστώνοντας τα εξής για το Κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών: «Η επικύρωση της εκλογικής ανόδου της Χρυσής Αυγής, που πλέον αποτελεί βασική συνιστώσα του κομματικού συστήματος, με διείσδυση σε λαϊκά και εργατικά στρώματα, και μάλιστα με μία πολύ συγκροτημένη εκλογική βάση».