Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: «Απάντηση - πρόκληση προς τον εκδότη της εφημερίδος "ΤΟ ΒΗΜΑ"»


Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ υπήρχε άρθρο με τίτλο «ΙΣΟΒΙΑ!». Το άρθρο υπέγραφε ο εκδότης του κ. Σταύρος Ψυχάρης. Η τελευταία παράγραφος του άρθρου είχε ως εξής: «Οι ιδέες δεν διώκονται αλλά οι παράνομες πράξεις τιμωρούνται. Και όταν λέμε τιμωρούνται, εννοούμε ισόβια, κατά το γνωστό πρότυπο
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο εκδότης του Βήματος ότι...
 
οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ευρίσκονται στη φυλακή και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι κατηγορούνται, δεν κατηγορούνται για παράνομες πράξεις αλλά για Ιδέες. Οι εννέα στις δέκα ερωτήσεις σε όλες τις απολογίες των κατηγορουμένων δεν αφορούν παράνομες πράξεις, αλλά Ιδέες.
Εάν δεν έχει γνώση, καλό θα είναι να ερωτήσει σχετικά με την δικογραφία έναν από τους εγκρίτους νομικούς τους οποίους διαθέτει η εφημερίδα του. Η δίωξη κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα μια δίωξη φρονήματος και δεν ισχύει αυτό που γράφει, ότι δηλαδή «οι ιδέες δεν διώκονται».
Εντελώς αντισυνταγματικά λαμβάνει χώρα ένα «κυνήγι μαγισσών» και τον προκαλούμε να δει τις ερωτήσεις που κάνουν οι ανακριτικές αρχές οι οποίες ξεκάθαρα έχουν δηλώσει προς βουλευτές οι οποίοι προφυλακίστηκαν ότι «φτάνει που είστε βουλευτές της Χρυσής Αυγής»...
Για αυτόν άλλωστε τον λόγο και κατηγορούνται ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ακόμη και αυτοί των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρονται καν στη δικογραφία. Αυτά λοιπόν και ας σταματήσουν τα παραμύθια ότι «οι ιδέες δεν διώκονται», εκτός εάν δεν ξέρουν.

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος
Πολιτικός κρατούμενος
Φυλακές Κορυδαλλού
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014