"Άλλαξε ο Μανωλιός...": Μνημονιακές πολιτικές, βαθύ Πασόκ και φαιδρότητα τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης


Ούτε καν την διάθεση να «ανακατέψει την τράπουλα» δεν έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, σε έναν ανασχηματισμό παρωδία, που μόνο σκοπό έχει την φίμωση εσωκομματικών κραυγών, στο δρόμο προς τις εκλογές που θα έρθουν πολύ σύντομα.
Αυτόν τον σκοπό έχουν οι τοποθετήσεις ανθρώπων που τελευταίως είχαν «ενοχλήσει» τους ...

Σαμαροβενιζέλους με τις τοποθετήσεις τους, όπως ο Λοβέρδος και ο Γιακουμάτος, οι οποίοι τοποθετούνται ως υπουργός Παιδείας και υφυπουργός Ανάπτυξης, αντιστοίχως. Το αστείο είναι ότι ο Λοβέρδος θεωρητικώς είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, αλλά τώρα θα τον εφαρμόσει ως υπουργός.
Ο Δένδιας, έχοντας αρχηγικές τάσεις και υψηλές διασυνδέσεις σε στοές και συναγωγές, αποχώρησε από το υπουργείο δημοσίας τάξεως, που ομολογουμένως το φιάσκο εναντίον της Χρυσής Αυγής του έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά.
Στην θέση του μπαίνει το ανδρείκελο των ταρτάν, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δεν θα έχει και σοβαρή δουλειά να κάνει, αφού ο προκάτοχος του φρόντισε ώστε όλοι οι τρομοκράτες να είναι ελεύθεροι. Τώρα ο Κικίλιας αρκεί να είναι ο ανίκανος εαυτός του, ώστε η τρομοκρατία να βοηθήσει τη ΝΔ με προβοκάτσιες και άλλου είδους επιθέσεις. Ο Δένδιας φεύγοντας από το δημοσίας τάξεως, τοποθετήθηκε στο «Ανάπτυξης», ώστε να βελτιώσει το «προφίλ» και την εικόνα του, δίδοντας αφειδώς απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων και βάζοντας το χέρι βαθιά στα κονδύλια του κράτους.
Ο Βορίδης αντικαθιστά τον Γεωργιάδη στο Υγείας, αφού στην παρούσα συγκυβέρνηση μπορεί να υπάρχει μονάχα ένας υπουργός προερχόμενος από το κόμμα του Καρατζαφέρη.
Στο καυτό υπουργείο Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο αχυράνθρωπος του Σημίτη, Γκίκας Χαρδουβέλης, η παρουσία του οποίου δείχνει ότι ένα «φάντασμα» πλανάται πάνω από την Ελλάδα, το «φάντασμα» του «εκσυγχρονισμού», του ολετήρα της Ελλάδας, Σημίτη, όνομα και πράγμα.
Η φαιδρότητα του εγχειρήματος του ανασχηματισμού, φαίνεται από την τοποθέτηση στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, της γραφικής και φαιδρής, Σοφίας Βούλτεψη. Της κομμουνίστριας που παραποίησε εντός της Βουλής, την ημερομηνία του Αττίλα, προσβάλλοντας την μνήμη αγνοούμενων και νεκρών, προκειμένου να περισώσει τον «κουφό Εθνάρχη» που προσφάτως προσκύνησε.



Η περίπτωση Βούλτεψη είναι σαφώς πιο ενδεικτική της «σαπίλας» της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης, από την υπουργοποίηση της Άντζελας Γκερέκου, ως υφυπουργό Πολιτισμού (γελάει ο κόσμος.). Πρόκειται σαφέστατα για ένα σχήμα θνησιγεννές που μόνο του σκοπό έχει να βγάλει λίγους μήνες και να περάσει μερικά επαίσχυντα νομοσχέδια, πριν περάσει στα απόβλητα της Ιστορίας.
Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά συνεχίζει την ίδια εθνοκτόνο πολιτική της, συνεχίζει να αποτελεί φερέφωνο των ξένων τοκογλύφων και συνεχίζει να κρατά παράνομα στη φυλακή τον Αρχηγό και βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας. Παρά την καταδίκη αυτής της άθλιας πολιτικής από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η Ελλάς παραμένει δέσμια του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος που λογοδοτούν μόνο στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία.
Ο Αγώνας για Εθνική Ελευθερία συνεχίζεται!