Το «Ποτάμι» καταλήγει τελικά στον βόθρο της κεντροαριστεράς


Κορόιδα πιάστηκαν, όπως είχαμε προβλέψει, όσοι ψήφισαν τον πασόκο Θεοδωράκη και το θολό «Ποτάμι» του, ελπίζοντας ότι ψηφίζουν ένα «νέο» κόμμα. Είχαμε πει από την αρχή ότι επρόκειτο για μία βρώμικη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για μεταμφίεση, μπας και καταφέρει και πάρει ποσοστά, ...

κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη.
Τελικώς επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά και ήδη ο Θεοδωράκης, παρέβη την προεκλογική του θέση ότι «δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός» και εμφανίστηκε εκδήλωση της πασόκικής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και άνοιγμα προς το απόκομμα του 1%, δίνοντας σαφώς το έναυσμα για την ανασύσταση της μεγαλύτερης μάστιγας που έχει πλήξει ποτέ τον τόπο, την Κεντροαριστερά.
Στις παραινέσεις του Σ. Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος μίλησε για σύμπλευση της κεντροαριστεράς, ο Θεοδωράκης απάντησε ότι «Εμείς, ως γνωστόν, είμαστε το Ποτάμι που ακούει» και έσπευσε να συμπληρώσει ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτή τη προσπάθεια – για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας – έχουν θέση και οι φιλελεύθερες δυνάμεις και οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της αριστεράς. Δεν είναι ένας ο άνθρωπος που θα σώσει τη χώρα».
Πριν τις εκλογές ο Θεοδωράκης προσπαθούσε να κρατήσει της αποστάσεις του από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρει κανά ψηφαλάκι. Τώρα και αφότου τα κορόιδα τον ψήφισαν, σπεύδει να ολοκληρώσει την δουλειά που του ανέθεσε ο Μπόμπολας, ανασυνθέτοντας τις δυνάμεις που κινούνται γύρω από την εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ, για να συνεχιστεί η μίζα, η κλεψιά, η ρεμούλα που κωδικά ονομάζονται «αναθέσεις δημοσίων έργων».
Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έδωσε το υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωση του. Άλλαξε όνομα και κατέβασε συνολικά τρία πασόκικα ψηφοδέλτια, το Ποτάμι, την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ και το μισό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι του ΠΑΣΟΚ ήταν. Εν τέλει κατάφερε πρόσκαιρα να εξασφαλίσει την επιβίωση του, παρά το γεγονός ότι συνετρίβη εκλογικά.