Αμερικανός πρεσβευτής: Μας ανησυχεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής και του "αντισημιτισμού" στην Ελλάδα


Γράφει ο Αντίοχος
Συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Αθανάσιος Έλλις (πιο γνωστόν ως “The Voice of America”…), έδωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα. Και βέβαια, από το… ρεπερτόριο δε θα μπορούσε να λείψει η Χρυσή Αυγή, αλλά και ο αντισιωνισμός στην Ελλάδα, ο οποίος φτάνει -βάσει πολύ πρόσφατης μέτρησης- στο 69%, ποσοστό-ρεκόρ για δυτικοευρωπαϊκή ...

χώρα.
Κατά τα άλλα, ο πρεσβευτής εξέφρασε την ελπίδα να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μόλις περάσει η οικονομική κρίση (δηλαδή σε… 50 χρόνια) και συνεχάρη τον κατοχικό ψευτοπρωθυπουργό φον Αντωνάκη, γιατί είναι ανδρείκελο των διεθνών σιωνιστών.
Ιδού: «Σας ανησυχεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής; Ακούω συχνά ότι είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας και πως μόλις οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν, το φαινόμενο θα υποχωρήσει. Αυτό μπορεί να ισχύει και να συμβεί. Αλλά το σημαντικό είναι ότι η έλλειψη ανοχής, ο αντισημιτισμός, το μίσος κατά των μεταναστών δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο πολιτισμένων κοινωνιών. Είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί ότι υπάρχει αντισημιτισμός. Δεν θα εξαφανισθεί. Είναι σαν έναν ιό, που μπορεί κατά περιόδους να βρίσκεται εν υπνώσει, αλλά όταν επανεμφανίζεται, είναι σημαντικό οι ιθύνοντες μιας χώρας να τον καταδικάζουν δημόσια και, κυρίως, να φαίνονται στα μάτια της κοινωνίας ότι το κάνουν.
Και η κυβέρνηση έχει αρκετά καλές επιδόσεις σε αυτό τον τομέα.
Όλη η κυβέρνηση ή μόνον ο πρωθυπουργός; Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός, αυτό έχει σημασία. Όταν εμφανίζεται ο αντισημιτισμός, η ηγεσία πρέπει να ορθώνει τον λόγο της και νομίζω ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό έχει συμβεί, όπως είναι το σωστό και απαραίτητο να γίνεται».

(ΥΓ) 1: Γιατί ανησυχεί σφοδρά ο πρέσβης, ιδιαιτέρως για τον «αντισημιτισμό» (όπως αποκαλεί τον αντισιωνισμό…); Διότι θεωρεί –και πολύ σωστά- ότι είναι βάση για την ύπαρξη ισχυρού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στη χώρα, ανεξαρτήτως των οικονομικών συνθηκών.

(ΥΓ) 2: Γιατί άραγε ο πρέσβης δεν εξέφρασε την ανησυχία του και για το ισχυρό –σε σχέση με τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες- ρεύμα σταλινισμού-αριστερισμού; Προφανώς, διότι αυτά… επιτρέπονται από τους αμερικανοσιωνιστές, διότι ελέγχουν απολύτως τους αμερικανοκομμουνιστές του ΚΚΕ και… CIA!

Εθνικισμός.net