Ντροπή του κοινοβουλίου το αντισυνταγματικό τόξο

Ντροπή του κοινοβουλίου το αντισυνταγματικό τόξο
Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"
Πρωτοφανείς εικόνες ντροπής σημειώθηκαν την εβδομάδα αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, σύμφωνα με την νωπή πολιτική εντολή, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στην Βουλή για να απολογηθεί σε πολιτικά κόμματα τα οποία ...

κατέστρεψαν με τις πολιτικές τους την Ελλάδα και των οποίων οι Αρχηγοί και οι προβεβλημένοι υπουργοί Οικονομικών, θα έπρεπε να βρίσκονταν σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Κλήθηκαν βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως έγκλημα, να απολογηθούν σε ένα μείγμα δειλών και υποδίκων των οποίων οι δικογραφίες είτε εξαφανίστηκαν όπως του κ. Μιχελάκη για χρηματισμό από τον εφοπλιστή Πάλλη, είτε θα εξαφανιστούν με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού ο οποίος παρανόμως έκλεισε άρον-άρον την Βουλή ώστε να παραγραφούν –όπως νομίζει- τα εγκλήματα της χούντας των μνημονίων. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά τις προκλήσεις και τις φωνασκίες του Προεδρείου, έδειξαν εξαιρετική αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, παραδίδοντας μαθήματα ήθους στους κατ’ επάγγελμα υβριστές τους.
Από την μεριά τους, οι βουλευτές του λεγομένου συνταγματικού τόξου, που κρατούν αυθαίρετα για τον εαυτό τους το δικαίωμα να εκφέρουν δημόσιο λόγο και να διαχειρίζονται τα κοινά- είδαμε με πόση επιτυχία-, προκάλεσαν τη δημοκρατία και έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι επιφέρουν συνεχώς πλήγματα στο ήδη πληγωμένο κύρος του πολιτικού συστήματος. Επεχείρησαν με παρανομίες, φωνασκίες και απειλές να εμποδίσουν να ακουστεί η Αλήθεια πριν τις εκλογές. Μια ακόμη καταπάτηση του νόμου από το ελλιπές προεδρείο της Βουλής. Εάν προστεθεί και η μεθόδευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποίησε … συνέλευση την ίδια ώρα των ομιλιών των τριών αδίκως προφυλακισμένων βουλευτών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την συμπαιγνία του διαπλεκόμενου πολιτικού και μιντιακού συστήματος.
Άδικος κόπος. Οι αιχμάλωτοι της δημοκρατίας των μνημονίων, οι παράνομα έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι υποψήφιοι της «πολιτικής δίκης» που ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου, ξεγύμνωσαν το σύστημα των συκοφαντών της σαμαρικής καμαρίλας, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμη πολιτικοί Άνδρες στην Πατρίδα μας. Το σώου τους, αναμενόμενο, όπως και οι φωνασκίες και οι εικόνες ντροπής του Πύρρου Δήμα που επεχείρησε να παραστήσει τον νταή στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ όλοι οι γύρω βουλευτές παρακολουθούσαν απαθείς τους γνωστούς λαρυγγισμούς Τσατσόπουλου, έδειξαν ποια είναι τα παλικάρια.
Η αποχή από την ψηφοφορία των ανεξαρτήτων βουλευτών, των ΑΝΕΛ και μεταξύ άλλων της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το πόσο «δεμένη» είναι η δικογραφία, οι οποίοι έστω και τώρα υπερασπίστηκαν στοιχειωδώς τον Νόμο και το Σύνταγμα, δείχνει την στροφή που επιτέλους σημειώνεται στο Κοινοβούλιο από μερικές δεκάδες βουλευτές οι οποίοι αντιλαμβάνονται, έστω και οκτώ μήνες μετά την φυλάκιση δεκάδων αθώων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και βουλευτών δημοκρατικά εκλεγμένων από τον Ελληνικό Λαό, την συνταγματική εκτροπή του περιβάλλοντος Σαμαρά-Βενιζέλου.
Μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή παγιώθηκε ως τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, είναι σαφές ότι η αποφυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής αποτελεί λαϊκή επιταγή. Ο ίδιος και οι άλλοι βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος πρέπει άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι να ασκήσουν και πάλι τα καθήκοντά τους. Είναι οι πλέον κατάλληλοι.

Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά