Εφημερίδα «Ακρόπολις» για τον Κικίλια στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.: «Οι Αρχές Ασφαλείας δεν είναι "λέσχη για ρακέτες"»

Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με ένα δηκτικό του άρθρο καταδεικνύει την παταγώδης αποτυχία Σαμαρά με την ανάθεση του κρίσιμου υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον Βασίλη Κικίλια.
Όταν λείπει η αυτογνωσία τότε ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι είναι αστροναύτης και ας φορά το κράνος από το παπάκι!
Πριν από δύο χρόνια περίπου, στις 6 Μαΐου 2012, ένα νεαρό, ψηλό, όμορφο αγόρι, εξελέγχει ...

βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Λίγο πιο πριν, είχε φτιάξει την εκλογική του "προίκα", όταν τότε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα ως πρωθυπουργός τον επέλεξε για Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον είχε επιλέξει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη, που φυσικά καταποντίστηκε
Τότε είχαμε διερωτηθεί από πού προήλθε ο αγνώστων λοιπών στοιχείων Βασιλάκης. Μας είπαν διάφορα και μάθαμε κι εμείς άλλα τόσα. Οι κακοπροαίρετοι δεν έλειψαν. Όλα αυτά όμως τα αφήνουμε πίσω. Πάμε στο σήμερα.
Με εμπειρία δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων και ικανότητες που δεν ήταν αρκετές για να γίνει αντιδήμαρχος, με κοινοβουλευτική δραστηριότητα δύο ετών, ο πρωθυπουργός τον έκρινε ως ικανό για να προΐσταται των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας μας, των σκοτεινών διαδρομών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων συναφών ομιχλωδών καταστάσεων.
Εάν η επιλογή Κικίλια δεν είναι ανέκδοτο, τότε ανέκδοτο θα είναι η θητεία του.
Μπορούν αλήθεια κάποιοι σοβαρά να σκεφτούν ότι αυτό το παιδί θα εκπέμπει σεβασμό απέναντι σε στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. που θα το βλέπουν ως "λουκουμάκι" για τον πρωινό καφέ τους; Το δούλεμα που θα τρώει δεν θα έχει προηγούμενο!
Έχει γνώσεις για να μπορέσει αν αντιληφθεί επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για την πάταξη της εγκληματικότητας και ειδικά της τρομοκρατίας; Μπορεί να σταθεί με ικανότητα ανάμεσα στον πόλεμο των δεκάδων υπηρεσιών ξένων κρατών που γίνεται μέρα νύχτα στην Ελλάδα;
Εύχομαι να κάνω λάθος και να αποδειχθεί ο καλύτερος υπουργός για την ασφάλεια της χώρας μου. Τόσο καλός που ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μην το φανταζόταν. Δεν ξέρω πια αναγκαιότητα και ποια "σχέση" οδήγησε τον μικρό Βασίλη σε μια τόσο ευαίσθητη υπουργική καρέκλα.
Ένας άνθρωπος που καλά καλά δεν γνωρίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αφορούν τη σύνταξη, συζήτηση ενός νομοσχεδίου. Ένας βουλευτής με ελάχιστη κοινοβουλευτική δραστηριότητα και ακόμα λιγότερη παρεμβατικότητα.
Το μυαλό μου βέβαια πάει και κάπου αλλού. Ίσως κάποιοι θέλουν για δικούς τους λόγους έναν άβουλο, άχρωμο, άοσμο και άτολμο πολιτικό προϊστάμενο των Αρχών Ασφαλείας. Θα φανεί το επόμενο διάστημα. Δεν μπορώ να πιστέψω πάντως ότι από όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τους εκατοντάδες φίλους και γνωστούς του Αντώνη Σαμαρά ο πιο κατάλληλος για αυτό το πόστο ήταν ο Βασίλης Κικίλιας. Γνωρίζω την άποψη του πρωθυπουργού για αυτόν, τουλάχιστον προ τετραετίας. Να έχει αλλάξει τόσο πολύ;
Υ.Γ. Βαγγέλη, τα κατάφερες πάλι; Εκβίασες όσο μπορείς και τους 9 τους έκανες 14!  Πες μας το μυστικό να το μάθουμε κι εμείς!  Εκτός από μία Νέα Δημοκρατία που ανέχεται, τι άλλο χρειάζεται;