Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. βγάζει και πάλι ψεύτη τον Σαμαρά


Τα σκληρά νούμερα της μνημονιακής πολιτικής που αναδεικνύουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας διαψεύδουν τα "νούμερα" του πολιτικαντισμού που μιλάνε για ανάπτυξη και.. "success story".
Σε ύφεση της τάξης του 5,6% βρέθηκε το α΄ τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται (σε τρέχουσες τιμές) στα 41,88 δισ. ευρώ ή χαμηλότερα και από το α΄ τρίμηνο...


 2005 (44,206 δισ. ευρώ). Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ, αναθεώρησε επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 5,3% το α΄ τρίμηνο, καθώς, προέκυψαν νέα στοιχεία, που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.
Τα στοιχεία αυτά, είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού). Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κύριοι λόγοι για την πτώση του ΑΕΠ κατά 5,6% είναι η περαιτέρω μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,7% και η συνολική καταναλωτική δαπάνη (συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Κυβέρνησης) παρουσίασε μείωση 8,3%. Ενώ, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 11,4%. Στον αντίποδα, η μείωση κατά 22,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντιστάθμισε εν μέρει την πτώση του ΑΕΠ.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφάνισαν μείωση 2,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 4,9% και οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν 12,4%). Ενώ, μείωση 7,8% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών 17,8%).
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Έγινε για μία ακόμη φορά ρεζίλι ο Σαμαράς και το "success story" που διαλαλούσε απεδείχθη για τα πανηγύρια! Η ύφεση γιγαντώνεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και η οικονομία μας καταρρέει. Μόνη λύση για το ελληνικό πρόβλημα η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή και η άμεση εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου. Η στροφή των Ελλήνων προς την σκληρή, παραγωγική εργασία, μακριά από το άθλιο και αντιπαραγωγικό μοντέλο "οικονομίας δανεισμού" των τελευταίων τριών δεκαετιών."