Ο Στυλιανίδης αδειάζει τον Σαμαρά: «Λάθος η ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής»


Αυξάνει ο αριθμός εκείνων των βουλευτών, οι οποίοι εκφράζουν ανοιχτά την διαφωνία τους με την ποινική δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όταν, μάλιστα, οι βουλευτές αυτοί προέρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο και ιδιαιτέρως από τη ΝΔ τότε η παρέμβασή τους αποκτά ...

μεγαλύτερη σημασία.
Αυτή την φορά ήταν η σειρά του βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ως βασικός ομιλητής σε εκδήλωση που έγινε από το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» ανάμεσα σ’ άλλα θέματα αναφέρθηκε και σ’ αυτό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όπου, μεταξύ άλλων, ήταν ξεκάθαρος ως προς την αρνητική του στάση απέναντι στην ποινικοποίηση των απόψεων του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.
Συγκεκριμένα ο Στυλιανίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ λάθος εξαρχής την ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Η ποινική ευθύνη των φυσικών προσώπων ήταν αρμοδιότητα αποκλειστικά της Δικαιοσύνης. Η Χρυσή Αυγή έπρεπε από κόμματα και ΜΜΕ να αποδομηθεί πολιτικά και ιδεολογικά γιατί διαφορετικά ήταν αυτονόητη η “θυματοποίηση” και ίσως η “ηρωοποίηση” του ριζοσπαστικού της λόγου».
Η δήλωση αυτή του Στυλιανίδη προστίθεται στον κατάλογο εκείνων των βουλευτών που έχουν εκφράσει τις ενστάσεις, τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις τους για την απαράδεκτη μεθόδευση κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Όταν μάλιστα η δήλωση αυτή προέρχεται από ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, τότε αυτομάτως αποτελεί και ένα ράπισμα στα μούτρα του Σαμαρά και της παρεούλας που τον περιτριγυρίζει και έχουν οδηγήσει την Χώρα στην ξεκάθαρη ποινικοποίηση των Ιδεών, της ελεύθερης γνώμης και του νόμιμου πολιτικού αγώνα.

Γιώργος Μάστορας